Žena spadla z vlečky traktora, tá jej pravdepodobne prešla cez nohu

Žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala v lesnom teréne nad Habovkou. Pri zvážaní dreva tam spadla z traktora 49-ročná žena, ktorej následne vlečka prešla cez nohu. Leteckí záchranári jej ošetrili zlomeninu stehna vrtuľníkom ju transportovali do nemocnice v Trstenej.

Na Slovakia Ringu sa zranil motocyklista

Posádka VZZS AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska v Bratislave zasahovala na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni. 39-ročný motocyklista zo Švajčiarska tam vrazil do zvodidiel. Na mieste zasahovala posádka RLP, ktorá žiadala o pomoc leteckých záchranárov. Muž mal zlomeniny a vykĺbeniny, otras mozgu a ďalšie zranenia. Leteckí záchranári ho vrtuľníkom transportovali do Univerzitnej nemocnice v Bratislave - Ružinove.

Zranená česká turistka vo Vysokých Tatrách

Do Vysokých Tatier letel neskoro popoludní vrtuľník z popradského strediska Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. Na turistickom chodníku pod Priečnym sedlom sa zranila 58-ročná turistka z Českej republiky. Z vrtuľníka k zranenej spustili pomocou navijaku lekára, ktorý jej ošetril zlomeninu dolnej končatiny, naložil do evakuačnej sedačky a opäť navijakom evakuoval z terénu. Po medzipristátí a naložení na palubu vrtuľníka pacientku leteckí záchranári previezli do popradskej nemocnice.

Žena spadla z čerešne

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do obce Rajčany v okrese Topoľčany. Pri páde z čerešne sa zranila 63-ročná žena. Leteckí záchranári na mieste spolupracovali s posádkou RLP Topoľčany. Pacientku s podozrením na poranenie chrbtice transportovali vrtuľníkom do Fakultnej nemocnice v Nitre.

Muž spadol zo štvorkolky, vážne sa pritom zranil

V lese medzi Moravským Svätým Jánom a Závodom zasahovala bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. Pri páde zo štvorkolky sa vážne zranil 34-ročný muž z okr. Malacky. Pacient bol v ťažkom bezvedomí a mal vážne vážne zranenia hlavy a zlomeniny hrudníka. Po ošetrení ho leteckí záchranári s podozrením na ďalšie zranenia transportovali vrtuľníkom do Univerzitnej nemocnice v Bratislave na Kramároch.

Muža pri práci v lese privalil traktor

Košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do okresu Snina. V lese nad obcou Ulič privalil traktor 40-ročného muža zo Sniny. Po ošetrení pacienta s vážnymi poraneniami hrudníka a členka transportovali vrtuľníkom na Kliniku úrazovej chirurgie v Košiciach. Pri zásahu spolupracovali leteckí záchranári s posádkou pozemnej záchrannej služby.

Muž spadol z 15-metrovej výšky

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala v Žemberovciach. Pri orezávaní stromov spadla plošina, na ktorej stáli dvaja muži. 26-ročný muž z okr. Levice pri páde z 15-metrovej výšky utrpel otras mozgu, vykĺbenie ramena a zlomeninu dolnej končatiny. Leteckí záchranári ho po ošetrení s podozrením na poranenie chrbtice transportovali do FN v Nových Zámkoch.

dopravná nehoda pri Ilave

Trenčianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala pri dopravnej nehode na diaľnici pri Ilave. Na mieste boli traja zranení. Leteckí záchranári ošetrovali 64-ročného muža z Bratislavy, ktorého s otrasom mozgu, poraneím hlavy a podozrením na poranenie chrbtice trasnportovali do Fakultnej nemocnice v Trenčíne. Ďalších dvoch zranených ošetrili a zabezpečili posádky pozemnej záchrannej služby, ktoré boli taktiež privolané k nehode.

Muž spadol z lešenia

Posádka VZZS AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska v Bratislave letela do Malaciek. Pri stavbe lešenia pri rodinnom dome tam spadol zo 7-metrovej výšky 58-ročný muž. Leteckí záchranári muža ošetrili a so zlomeninou hornej končatiny, otrasom mozgu a podozrením na úraz chrbtice ho v stabilizovanom stave transportovali do Univerzitnej nemocnice v Bratislave na Kramároch.

Muža privalil traktor

Banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala v teréne nad obcou Ostrý Grúň. Pri práci tam traktor privalil 52-ročného muža. Z opretia vrtuľníka vysadili leteckí záchranári neďaleko miesta nehody lekárku VZZS, ktorá spolu s posádkou RLP Nová Baňa muža resuscitovala. Muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.