Dopravná nehoda medzi Gemerskou Vsou a Levkušou

Pri dopravnej nehode medzi Gemerskou Vsou a Levkušou zasahovala banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. Pri nehode sa vážne zranila 48-ročná žena z okr. Revúca. Ženu údajne z vozidla vymrštilo cez predné sklo. Leteckí záchranári ju transportovali s mnohopočetnými zraneniami viacerých častí tela do FNsP F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici. Na mieste spolupracovali so záchranármi RLP Tornaľa.

Muž spadol z lešenia z 3-metrovej výšky

V okrese Detva v obci Snohy zasahovala banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. z lešenia približne z 3-metrovej výšky tam spadol 48-ročný muž. S narazeným hrudníkom a sériovou zlomeninou rebier ho po ošetrení leteckí záchranári transportovali vrtuľníkom do FNsP F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici. Pri zásahu spolupracovali s posádkou RZP.

Pri zváraní sa vznietil benzín, zvárač utrpel popáleniny na tvári a krku

Košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do Veľkého Krtíša. 49-ročný muž z Malého Krtíša utrpel pri zváraní, keď sa vznietil benzín, popáleniny II. a III. stupňa na tvári a krku. Leteckí záchranári ho transportovali do Centra popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Košiciach - Šaci.

Úraz lesného robotníka

Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala v lese pri Brádne (mestskej časti mesta Hnúšťa). 30-ročného lesného robotník z Ľubietovej tam privalil kmeň stromu. Z lesa muža evakuovali pomocou palubného navijaku. Lekár mu ošetril vážne poranenia predkolenia a potom ho vrtuľníkom transportovali do banskobystrickej nemocnice.

Zranený muž po páde z 8-10 m výšky

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do Štúrova, kde 44-ročný muž spadol z výšky 8 -10 m. Na mieste okrem leteckých záchranárov zasahovala aj RLP Štúrovo. Muž utrpel poranenia hlavy, chrbtice, panvy a hornej končatiny. Po ošetrení ho leteckí záchranári transportovali vrtuľníkom do FN v Nitre.

11-ročný chlapec údajne spadol priamo na čepeľ noža

Neskoro večer ukončila zásah nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. 11- ročný chlapec z okresu Komárno údajne spadol na nôž a poranil si pravú stranu hrudníka. Leteckí záchranári prevzali pacienta od posádky RLP a v stabilizovanom stave ho transportovali do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave.

Pád cyklistu v Bachledovej doline

Do Bachledovej doliny letela popoludní posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska Poprad. V teréne spadol 25-ročný cyklista z Košíc. Pri zranenom boli okamžite členovia Tatranskej horskej služby - Dobrovoľného zboru, ktorí ihneď privolali leteckých záchranárov. Muža s poranenou hlavou a podozrením na ďalšie zranenia leteckí záchranári po ošetrení následne vrtuľníkom previezli do popradskej nemocnice.

Žena s dieťaťom v náručí spadla z Temešskej skaly

Ďalší technický zásah má dnes za sebou žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. Na Temešskej skale spadla zo 4-metrovej výšky 37-ročná žena. Tá si pri páde chránila dieťa, ktoré držala v náručí a pritom si vážne zranila ľavý členok. Pád dieťaťa stlmila vlastným telom. K zranenej sa lekár dostal zo vzduchu pomocou palubného navijaku. Po ošetrení pacientku naložil do evakuačnej sedačky a opäť navijakom evakuoval z terénu, na najbližšom možnom mieste pristáli, zranenú naložili do vrtuľníka a transportovali do bojnickej nemocnice.

Zrenená horolezkyňa z Košíc vo Vysokých Tatrách

Popradská posádka VZZS ATE letela opäť do Vysokých Tatier. Počas horolezeckej tury sa tam zranila 51-ročná žena z Košíc. Po páde počas zlaňovania z Bradavice utrpela viaceré zranenia a nebola schopná samostatne pokračovať v zostupe. Leteckí záchranári k nej pomocou navijaku spustili lekára, ktorý ju ošetril a rovnako navijakom evakuoval z terénu. Vrtuľník zranenú ženu previezol rovno do popradskej nemocnice.

Nebezpečný pád zo strechy

Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala v obci Častá. Muž vo veku 33 rokov z okr.Námestovo tam spadol zo strechy z približne 3-metrovej výšky. Muža v bezvedomí primárne ošetrila posádka RLP, následne leteckí záchranári pacienta zaintubovali, napojili na umelú pľúcnu ventiláciu a počas transportu do UN Krámare pokračovali v liečbe.