Kmeň stromu zasiahol muža, ten zraneniam podľahol

Do lesov v katastrálnom území obce Zbyňov (okr. Žilina) letela žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. V sedle Patúch pri zvážení dreva zasiahol kmeň stromu 56-ročného muža z okr. Žilina. Muž bol v bezvedomí a na miesto leteli leteckí záchranári. Z vrtuľníka v nedostupnom teréne pomocou palubného navijaku spustili lekára, ktorý pacienta okamžite resuscitoval. Muž však utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

Pri práci sa vážne zranil 24-ročný muž

Už ráno letela popradská posádja VRtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE na Zamagurie. V Spišskej Starej Vsi sa pri práci zranil 24-ročný muž. Lekár VZZS pacienta ošetril. Vrtuľníkom ho s vážnym poranením ľavej dolnej končatiny transportovali do popradskej nemocnice.

Motocyklista vrazil hlavou do múru obecného cintorína

Po odovzdaní pacientky z predchádzajúcej dopravnej nehody letela posádka VZZS AIR - TRANSPORT EUROPE z Nitry do obce Dolné Chlebany pri Topoľčanoch. 40-ročný motocyklista tam vrazil hlavou do betónového múru obecného cintorína. Muž bez prilby na hlave si spôsobil vážne poranenia hlavy. Leteckí záchranári ho po šetrení previezli do Fakultnej nemocnice v Nitre.

Zrážka dvoch osobných áut na diaľnici R1

K zrážke dvoch osobných áut na diaľnici R1 pri Seredi letela popoludní posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE z Nitry. Od posádky pozemnej záchrannej zdravotnej služby prevzali 65-ročného ťažko zraneného pacienta, ktorého na mieste resuscitovali. Pacient zraneniam podľahol. Následne ošetrovali a transportovali do trnavskej nemocnice 46-ročnú pacientku zo západného Slovenska, ktorá pri zrážke utrpela poranenia hlavy.

Vo Vysokých Tatrách sa zranila lyžiarka z Turecka

Leteckí záchranári zo strediska VZZS AIR - TRANSPORT EUROPE Poprad leteli do Vysokých Tatier. Na zjazdovke Štart spadla a vážne sa zranila 21-ročná lyžiarka z Turecka. Z opretia vrtuľníka sa k pacientke dostal lekár, ktorý ju ošetril. S podozrením na zlomeninu stehna a ďalšie zranenia v oblasti kolena ju leteckí záchranári transportovali do popradskej nemocnice.

Popálené dieťa

K popálenému dieťaťu letela nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. V okrese Nitra došlo za nejasných okolností k popáleniu dieťaťa v automobile. Leteckí záchranári prevzali malú pacientku od posádky pozemnej záchrannej služby. Dieťa resuscitovali záchranári resuscitovali na mieste nehody a potom opakovane aj na palube vrtuľníka. Posádka VZZS ju transportovala do Univerzitnej nemocnice v Bratislave na Kramároch.

Pád a bezvedomie na Skalke pri Kremnici

Aj banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala pri úraze na lyžiach. Na Skalke pri Kremnici po skoku na lyžiach spadol, udrel si hlavu a upadol do bezvedomia 18-ročný mladík z Banskej Bystrice. Z vrtuľníka k pacientovi spustili lekára, ten pacienta, ktorý bol už pri vedomí ošetril. Leteckí záchranári ho s úrazom hlavy transportovali vrtuľníkom do FNsP F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici. Pri zásahu spolupracovali s HZS.

Skialpinistovi zachánila život prilba

Leteckí záchranári zo strediska Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovali aj dnes vo Vysokých Tatrách. Počas skialpinistických pretekov spadol zo Svišťového štítu 32-ročný skialpinista z východného Slovenska. Muž si pri približne 300 metrovom páde po tvrdom skalnom a zľadovatelom povrchu spôsobil množstvo odrenín tvárovej časti, zlomil si pravú hornú končatinu a život mu zachánila prilba, ktorú mal na hlave. Leteckí záchranári z opretia vrtuľníka naložili na palubu pacienta, lekár VZZS ho ošetril a leteli s ním do popradskej nemocnice.

Zrážka vlaku s osobným autom v Bánovciach nad Bebravou

Trenčianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala popoludní pri dopravnej nehode. V Bánovciach nad Bebravou sa osobné auto zrazilo s vlakom. Na mieste boli traja zranení, starší manželia a dieťa. Leteckí záchranári ošetrovali malého chlapca pravdepodobne z Bánoviec nad Bebravou, ktorého s podozrením na poranenie hlavy a krčnej chrbtice transportovali vrtuľníkom do Univerzitnej nemocnice v Martine. Pri zásahu spolupracovali s posádkou pozemnej záchrannej služby.

Ženu spod Tatier napadol pri Stupave diviak

Na návšetvu v Stupave bude možno dlho spomínať 71-ročná žena spod Tatier. Počas venčenia psa ju v nedostupnom teréne za Stupavou smerom na Devínsku Novú Ves napadol diviak. Zviera jej pri útoku tupým nárazom spôsobilo vážne zranenie dolnej končatiny v oblasti kolena a pacientka nemohla sama pokračovať v chôdzi. Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska Bratislava zo vzduchu presne lokalizovala pacientku. Vrtuľník pristál neďaleko zranenej, lekár ju ošetril a vrtuľníkom ju transportovali do Univerzitnej nemocnice v Bratislave na Kramároch.