Zásah pri Chate pod Rysmi

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej záchrannej zdravotnej AIR - TRANSPORT EUROPE letela popoludní do Vysokých Tatier. Na chate pod Rysmi dostal srdcovú slabosť 50-ročný muž. Pacienta posádka VZZS ošetrila a podala liečbu a vrtuľníkom transportovala do Nemocnice v Poprade.

Vo vojenskom priestore Lešť havarovala sanitka

Ráno mala nehodu sanitka z Veľkého Krtíša, keď vo vojenskom priestore Lešť pravdepodobne zišla z cesty a prevrátila sa. Na mieste bola ťažko zranená záchranárka a ľahšie zranený šofér sanitky. K nehode letela posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE z Banskej Bystrice. Pacientku leteckí záchranári resuscitovali, následne ju vrtuľníkom previezli do FNsP F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici.

Vodiča vyslobodzovali z vozidla po náraze do stromu takmer hodinu

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala pri dopravnej nehode na ceste medzi Hlohovcom a Tepličkami. Nákladné auto tam zišlo z cesty a vrazilo do stromu. V aute ostal zakliesnený 38-ročný vodič, ktorého záchranári vyslobodzovali takmer hodinu. Po ošetrení ho v stabilizovanom stave s viacerými vážnymi zraneniami transportovali vrtuľníkom do Fakultnej nemocnice v Nitre.

Zásahy pri postreleniach

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR-TRANSPORT EUROPE z Košíc zasahovala v okrese Spišská Nová Ves. Jej pomoc potreboval 72 ročný muž, ktorý sa postrelil jatočnou pištoľou do hlavy. Po ošetrení a stabilizácii vitálnych funkcií posádka transportovala pacienta do Univerzitnej nemocnice v Košiciach.

Úraz jatočnou pišťoľou bol príčinou vzletu vrtuľníka VZZS ATE aj zo základne v Poprade. Muža z okresu Kežmarok so strelným poranením hlavy previezli priamo z Centrálneho príjmu popradskej nemocnice do Univerzitnej nemocnice v Košiciach.

Žena spadla z povaly, vrtuľník ju previezol do trenčianskej nemocnice

Trenčianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala na lazoch pri obci Čakanov v Trenčianskom kraji. Pri páde z 3-metrovej výšky z povaly sa vážne zranila 62-ročná žena. Lekár VZZS na mieste vyšetril a ošetril pacientku, ktorá mala vážne zranenie dolnej končatiny. Vrtuľníkom ju potom leteckí záchranári transportovali do Fakultnej nemocnice v Trenčíne.

Pád turistu do žľabu pod Vršatcom

Vo Vršateckých skalách dnes zasahovala posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska Trenčín. Z Vršatca spadol do žľabu 27-ročný turista z okresu Senec. Z vrtuľníka pomocou 50 metrov dlhého lana vysadili lekárku, ktorá musela ešte na pešo postupovať k zranenému. Muža s poranenou hornou končatinou a podozrením na poranenie panvy ošetrila. Vrtuľníkom ho potom leteckí záchranári transportovali do Fakultnej nemocnice v Trenčíne.

Doma vyrobené zariadenie zranilo troch mužov

Žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala pri obci Olešná (okr. Čadca). Traja mladí muži sa tam zranili, keď z doma vyrobeného zariadenia začali odlietať súčasti, ktoré všetkých troch zasiahli do oblasti brucha a panvy. Leteckí záchranári ošetrovali 25-ročného muža s otvoreným poranením v oblasti slabín a podozrením na ďalšie vážne zranenia. Pacienta transportovali do FNsP v Žiline.

Zrážka mladého motocyklistu s osobným autom

Leteckí záchranári leteli neskoro popoludní k zrážke motocyklistu s osobným autom. Nehoda sa stala pri Horných Obdokoviach (okr. Topoľčany) a na mieste zasahovala posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska v Nitre. 16-ročný chlapec z okresu Topoľčany, ktorý bol na motocykli, utrpel pri zrážke mnohopočetné vážne zranenia viacerých častí tela. Po ošetrení ho vrtuľníkom transportovali do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave.

Pád horolezca v Súľovských skalách

Trenčianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala v Súľovských skalách. Presne 17-metrový pád utrpel 29-ročný horolezec zo Zvolena. Záchrannú akciu v nedostupnom teréne leteckí záchranári vykonali pomocou 50-metrového závesu. Muž mal vážne zranenie dolnej končatiny, početné odreniny a možné ďalšie zranenia. V evakuačnej sedačke ho spolu s lekárkou, ktorá pacienta ošetrila, evakuovali z terénu. Vrtuľníkom ho potom leteckí záchranári transportovali do FNsP v Žiline.

Muž zišiel s autom z cesty, vážne sa zranil

Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do okresu Trnava. Približne 40-ročný muž tam zišiel autom z cesty a prevrátil sa. Na mieste zasahovala RLP z Trnavy, ktorá ošetrila pacienta s ľahšími zraneniami a previezla ho do nemocnice v Trnave. Leteckí záchranári ošetrovali ďalšieho člena posádky, muža s vážnym mozgovo-lebečným poranením a podozrením na ďalšie zranenia. Napojeného na umelú pľúcnu ventiláciu ho transportovali do Univerzitnej nemocnice na Kramároch.