Občianske združenie Spolok priaznivcov leteckej záchrany združuje od r. 2015 priaznivcov letectva a leteckej záchrannej služby, ktorí sa venujú modelárstvu, fotografovaniu vrtuľníkov a lietadiel, histórii letectva a dobrovoľnej záchrannej činnosti, majú záujem o spoločné akcie a organizujú ich, pomáhajú pri organizovaní podujatí zameraných na náuku o poskytnutí laickej prvej pomoci a prevencii outdoorových úrazov detí aj dospelých.

Občianske združenie Spolok priaznivcov leteckej záchrany je právnickou osobou, ktorá vznikla v súlade so Zákonom č. 83/1990 Zb. o združovaní občanov.

• Obchodné meno (názov): Spolok priaznivcov leteckej záchrany
  • Právna forma: Občianske združenie
  • Adresa: Na letisko č. 5118, Letisko Poprad-Tatry, 05898 Poprad
  • IČO: 42385351
  • IBAN číslo účtu: SK9783300000002800900604 / kód banky: 8330 (Fio banka a.s)

Vďaka vám sa posúvame ďalej

Svojimi doteraz darovanými 2 % ste nám v roku 2017 prispeli k zakúpeniu nového medicínskeho vybavenia (Arrow® EZ-IO® Intraosseous Vascular Access System), ktoré sa používa na zaistenie prístupu do cievneho riečiska. O rok neskôr pribudol vďaka týmto príspevkom do medicínskej výbavy leteckých záchranárov aj automatický resuscitačný prístroj EasyPulse, ktorý dokáže pri zástave srdca vykonávať nepretržité kompresie hrudníka v akejkoľvek situácií. Vďaka týmto pomôckam sa otvárajú úplne nové možnosti poskytovania neodkladnej zdravotnej starostlivosti v urgentnej medicíne. Z výnosu z 2 % bol v roku 2018 tiež usporiadaný Deň otvorených dverí v stredisku Krištof 06 v Žiline, ktorý bol určený pre širokú verejnosť s cieľom čo najviac priblížiť prácu leteckých záchranárov.

„Vaša priazeň a dôvera nás motivuje pracovať s ešte väčším nasadením, aby sme ľudom, ktorí potrebujú našu pomoc poskytli najlepšiu možnú prednemocničnú zdravotnú starostlivosť.“

Ďakujeme