Pád motocyklistu v teréne

Košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do lesného terénu pri obci Drienovec v okrese Košice - okolie. 17-ročný motocyklista tam spadol na poľnej ceste z motocykla a utrpel pritom zranenia hlavy. Po ošetrení ho leteckí záchranári transportovali do UN v Košiciach.

Pád muža z 3. poschodia

Bratislavská posádka VZZS ATE zasahovala v Holíči. Z balkóna z 3. poschodia tam spadol 41-ročný muž. Jeho pád do trávy tlmili prádlové šnúry. Muža s otrasom mozgu, zlomeninou pravej ruky a zlomeninou rebier vpravo prevzali od RLP Holíč, pokračovali v liečbe a transportovali do UN v Bratislave na Kramároch.

Muž skočil do plytkej vody, zranil si chrbticu

Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala v Dunajskej Strede. Pri skoku do plytkej vody si zranil krčnú chrbticu 33-ročný muž. Pacienta prevzali leteckí záchranári od pozemných, a s podozrením na zlomeninu chrbtice transportovali do Univerzitnej nemocnice v Bratislave na Kramároch.

Mladík spadol z povaly, zranil si hlavu a chrbát

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala pri páde z výšky. Na lazoch za Sobotišťom spadol z povaly z výšky 3 až 4 metre 16-ročný chlapec z Nitry. Pri páde si zranil chrbát a hlavu. Leteckí záchranári prevzali pacienta, pokračovali v liečbe a transportovali ho do Univerzitnej nemocnice v Martine.

Motocyklista po zrážke s osobným autom v kritickom stave

Trenčianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala pri zrážke osobného auta s motocyklistom medzi Skalicou a Zlatou dolinou. 19-ročný muž utrpel pri zrážke otvorené zlomeniny všetkých končatín, bol v bezvedomí a leteckí záchranári ho po ošetrení v kritickom stave transportovali do Univerzitnej nemocnice v Bratislave na Kramároch.

Muž spadol zo stromu, vážne sa pritom zranil

Banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do lesa pri obci Chvojnica v okrese Prievidza. 21-ročný muž pri zbieraní šišiek spadol zo stromu a vážne si poranil hlavu, hrudník a brucho. Leteckí záchranári ho ošetrili a v kritickom stave transportovali do Univerzitnej nemocnice v Martine.

dve osobné autá sa zrazili pri Jamníku, na mieste boli štyria zranení

Popradská posádka VZZS ATE zasahovala pri zrážke dvoch osobných áut pri Jamníku. Na mieste boli štyria zranení, ktorých ošetrovali pozemní a leteckí záchranári. Vrtuľníkom previezli 24-ročnú ženu z Domaňoviec, ktorá bola zakliesnená vo vozidle a utrpela poranenie hrudníka a zlomeninu panvy, do FN v Prešove.

Motocyklista vrazil do traktora

Bratislavská posádka VZZS ATE zasahovala v Borskom Sv.Jure,kde 31-ročný motocyklista narazil do traktora. Primárne pri nehode zasahovali pozemní záchranári, od ktorých pacienta prevzali leteckí kolegovia. Lekár VZZS muža s podozrením na poranenie hrudnej chrbtice a bolesťami v oblasti chrbta ošetril a po naložení na palubu vrtuľníka transportoval do UN v Bratislave na Kramároch.

Mladý muž liezol do bytu na 3. poschodí, spadol pritom zo 6-metrovej výšky

Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala v Senici, keď zo 6-metrovej výšky spadol 19-ročný muž, ktorý liezol po rímse do bytu. Pri páde si zranil hlavu, ramenný kĺb a zápästie, avšak bol pri vedomí. Na mieste ho ošetrila posádka RLP Myjava a v liečbe a transporte pokračovali leteckí záchranári, ktorí ho odovzdali v Univerzitnej nemocnici v Bratislave na Kramároch.

13-ročný chlapec sa vážne zranil pri skoku do vody

Žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE až podvečer ukončila zásah pri obci Predmier neďaleko Bytče. Do štrkového jazera tam skočil 13-ročný chlapec z okresu Bytča. Pri skoku sa vážne zranil. Na mieste zasahovala posádka RLP Bytča a leteckí záchranári. S podozrením na vážne poranenie chrbtice chlapca leteckí záchranári zafixovali, podali liečbu a vrtuľníkom transportovali do Univerzitnej nemocnice v Martine.