Dokument

Ahoj Slovensko

Leteckí záchranári
Bell 429 Training Olomouc

„Seznamte se, vrtulník Bell 429. Lítá s ním americká policie, australské námořnictvo a nově je také záložním strojem olomoucké letecké záchranky. Najdete v něm veškeré potřebné vybavení jako v normální pojízdné záchrance, a navíc umí zasahovat ve špatně přístupných místech a pak pacienta dopravit rychlostí přes 270 km/h přímo do nemocnice. A když jde o lidský život, je každá vteřina navíc důležitá.“

Deň v stredisku VZZS ATE

Rozhovor s lekárom, pilotom a záchranárom Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE.

Deň v stredisku VZZS ATE
Autentické zábery zásahov VZZS ATE

Výber zo zásahov Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE, spot na program Karta darcu ATE.

Transport vianočného anjela

Vrtuľník Mi-8T spoločnosti AIR - TRANSPORT EUROPE letel opäť so vzácnym vianočným nákladom. V Poprade pomohol osadiť 12-metrového anjela, ktorý je súčasťou tradičnej vianočnej výzdoby. Približne 700 kg vážiacu sochu zložili z jednotlivých dielov priamo na letisku pracovníci Mestského úradu v Poprade. Následne ju viazači upevnili na špeciálnu krížovú konštrukciu pod vrtuľníkom, ktorý ju letecky prepravil na miesto určenia, do stredu kruhovej križovatky v centre mesta. Transport vianočného anjela je aj v tomto roku príspevkom spoločnosti ATE mestu Poprad a jeho obyvateľom k blížiacim sa najkrajším sviatkom roka.

Transport vianočného anjela

Vrtuľník Mi-8T spoločnosti AIR - TRANSPORT EUROPE prepravil na kruhový objazd v Poprade vianočného anjela

Vrtuľníky VZZS ATE na taktickom cvičení HaZZ na Hrebienku

Cvičenie evakuácie osôb z nedostupného terénu a likvidácie požiaru vo Vysokých Tatrách s využitím leteckej techniky. Hasenie požiaru vrtuľníkmi pomocou Bambi vakov.

Vrtuľníky VZZS ATE na taktickom cvičení HaZZ na Hrebienku
Vrtuľníky VZZS ATE a REGA pri Aquacity v Poprade

Ukážka záchrany osôb vrtuľníkom zo strechy horiacej budovy. Zasahuje posádka VZZS ATE s vrtuľníkom Agusta A109 K2, posádka švajčiarskej leteckej záchrannej služby REGA s vrtuľníkom Agusta Westland Da Vinci a Hasičský a záchranný zbor (HaZZ).