V starom koryte Váhu sa utopil kajakár

Trenčianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela na staré koryto Váhu. Vrtuľník pristal priamo na štrkovom ostrove vo Váhu. Približne v oblasti pri Hornej Strede sa vo vode prevrátili dva kajaky. Z vody najprv lovili mladú ženu, ktorá nevedela plávať. Po nej 36-ročného muža z Piešťan, ktorého leteckí záchranári okamžite resuscitovali, resuscitácia však nebola úspešná, muž zraneniam podľahol. Po ďalšom mužovi z kajaku ešte na mieste pátrali záchranári.

Lesný úraz nad Kysakom

Košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala v nedostupnom teréne v lese nad Kysakom. Pri práci sa tam zranil 34-ročný muž z obce Lemešany. Muža museli z nedostupného terénu leteckí záchranári evakuovať na lane v podvese. Pacienta zasiahol padajúci strom do hlavy, najmä do tvárovej časti a chrbta. Po ošetrení ho leteckí záchranári transportovali na Kliniku úrazovej chirurgie do Košíc.

Na ceste medzi Trstínom a Naháčom ostalo po šmyku prevrátené auto

Ráno letela bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE k dopravnej nehode medzi obcami Trstín a Naháč v okrese Trnava. Pravdepodobne po šmyku tam ostalo na ceste prevrátené osobné auto. Na mieste zasahovala pozemná záchranná služba, od ktorej 21-ročného pacienta z Veľkých Levár prevzali leteckí záchranári. Muža s otrasom mozgu, poranením hlavy a driekovej a hrudnej chrbtice po ošetrení transportovali vrtuľníkom v stabilizovanom stave do Univerzitnej nemocnice na bratislavských Kramároch.

Zrážka osobného auta s nákladným si vyžiadala viac zranených

Trenčianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala v Trenčianskej Turnej. pri pravdepodobne čelnej zrážke osobného auta s nákladným sa zranilo 7 ľudí. Leteckí záchranári ošetrili 13-ročné dievča, ktoré malo vážne zranenia viacerých častí tela. Vrtuľník ho previezol do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave na Kramároch. S touto nehodou súvisel aj sekundárny let bratislavskej posádky Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. Z Fakultnej nemocnice v Trenčína previezli 8-ročného chlapca rovnako s viacerými vážnymi zraneniami do DFN v Bratislave.

Muža zasiahol elektrický prúd, zraneniam podľahol

V Čadci - Milošovej zasahovala podvečer žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. Na stavbe tam došlo k úrazu elektrickým prúdom. 36-ročný muž ostal v bezvedomí a s jeho oživovaním začala posádka RZP, ku ktorej sa pripojila posádka VZZS. Muž aj napriek snahe záchranárov nakoniec zraneniam podľahol.

Zrážka osobného auta s kamiónom

Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala naceste medzi Malackami a Veľkými Levármi. Ososbné auto sa tam zrazilo s kamiónom a na mieste bolo viac zranených. Leteckí záchranári ošetrili 23-ročného muža z Bratislavy, ktorý mal poranenia hlavy a oka a transportovali ho do Univerzitnej nemocnice v Bratislave Ružinove.

Ďalší úraz paraglajdistu počas tohto víkendu

Počas tohto víkendu už po druhý krát zasahovali leteckí záchranári pri úraze paraglajdistu. Tentokrát pri núdzovom pristávaní v lese nad obcou Orlov (okr. stará Ľubovňa) spadol a zranil sa paraglajdista z Košíc. Na miesto nehody okamžite letela popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE. Leteckých záchranárov na mieste navigoval poľský paraglajdista, ktorý videl pád svojho kolegu. Posádka VZZS pacienta ošetrila a s podozrením na poranenie chrbtice v driekovej oblasti transportovala do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Prešove.

Čelná zrážka dvoch osobných áut na Kysuciach

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo Žiliny zasahovala pri dopravnej nehode v Kysuckom Novom Meste - Oškerde. Na hlavnej ceste sa čelne zrazili dve osobné autá a na mieste bolo viac zranených. Leteckí záchranári ošetrovali a transportovali jedného z pacientov v stabilizovanom stave do Univerzitnej nemocnice v Martine. Ostatných zranených prevzali pozemní záchranári.

Mladá žena skončila po vypaľovaní trávy na Klinike popálenín v Košiciach

Podvečer letela popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE do Liptovského Mikuláša. Odtiaľ vrtuľníkom prevážali 25-ročnú pacientku, ktorá pri vypaľovaní trávy utrpela popáleniny I. a II. stupňa na 25% povrchu tela, najmä v hornej polovici tela. Ženu odovzdali na Klinike popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Košiciach - Šaci.

Náhrobný kameň privalil dieťa

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do obce Tešedíkovo. Na cintoríne tam náhrobný kameň privalil 8-ročného chlapca. Pacienta na mieste oživovali leteckí záchranári spolu s posádkou RLP Šaľa, resuscitácia žiaľ nebola úspešná.