Kto sme?

AIR - TRANSPORT EUROPE, spol. s r.o. pôsobí na slovenskom leteckom trhu od roku 1991. Patrí tak k prvým súkromným leteckým spoločnostiam v histórii Slovenska. Počas celého svojho pôsobenia poskytuje služby v oblasti leteckej záchrany (VZZS) a leteckého priemyslu, čím sa stala skúseným stabilným leteckým prevádzkovateľom a strediskom údržby vrtuľníkov. V popradskom hlavnom sídle a v operačných strediskách v Bratislave, Nitre, Trenčíne, Žiline, Banskej Bystrici, Košiciach a v českom Olomouci a v Ostrave zamestnáva spolu vyše 100 ľudí.

V súčasnosti AIR - TRANSPORT EUROPE, spol. s r.o. vykonáva leteckú záchranu formou neštátneho zdravotníckeho zariadenia na základe povolenia Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky. V rámci leteckého priemyslu poskytuje nasledovné služby:

Servisné stredisko

Údržba a opravy vrtuľníkov, certifikovaná organizácia v súlade s Leteckými predpismi, Časť 145, poddivízie: vrtuľníky AGUSTA, BELL, schválená základňa pre opravy a generálne opravy vrtuľníkov MIL.

Obchodné oddelenie

Dodávky náhradných dielov, konzultačné služby a inšpekcie pre zákazníkov nakupujúcich náhradné diely od rôznych dodávateľov.

Výcvik

Výcvik leteckého personálu vo vlastnej leteckej škole.