K dvom zranený lyžiarom boli vyslané na pomoc záchranárske vrtuľníky

Posádky záchranárskych vrtuľníkov dnes opäť pomáhali aj na lyžiarskych svahoch. Krištof 02 z Banskej Bystrice letel dopoludnia pod Chopok, kde pomoc potreboval 34-ročný lyžiar, ktorý po páde utrpel úraz dolnej končatiny v oblasti stehna.

Čítať viac

Do Moldavy nad Bodvou letel záchranársky vrtuľník

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Košíc bola dnes dopoludnia požiadaná o urgentný let do terénu za mestom Moldava nad Bodvou na pomoc pritopenému dieťaťu.

Čítať viac

Posádky leteckých záchranárov uskutočnili 3471 záchranných akcií, stúpli letecké prevozy novorodencov

Rok 2022 sa z pohľadu vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) niesol v znamení nárastu počtu záchranných akcií ako slovenských, tak aj českých posádok. Na palubách záchranárskych vrtuľníkov a lietadla spoločnosti AIR-TRANSPORT EUROPE bolo v roku 2022 prevezených spolu 3471 pacientov.

Čítať viac

Lyžiar zasypaný lavínou v oblasti Školského žľabu

Záchranársky vrtuľník z Popradu vzlietol dnes predpoludním zo svojej základne a smeroval do Jasnej, odkiaľ svedkovia zo severnej strany Chopku smerom do Školského žľabu nahlásili pád lavíny zo zasypaním jednej osoby.

Čítať viac

V Jasnej zasahovali leteckí záchranári

Do Jasnej smeroval dnes dopoludnia záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice. Pomoc potrebovala lyžiarka, ktorá sa zrazila s ďalšími dvoma lyžiarmi.

Čítať viac

Pád paraglajdistu z Veľkého Plešivca

Prvý let roku 2023 si do svojej štatistiky pripísala naša posádka Krištof 07 z Trenčína. Na základe výzvy operačného strediska bezodkladne smerovala do k.o. Čachtice (okres Nové Mesto n/Váhom), odkiaľ bol z vrchu Veľký Plešivec hlásený pád paraglajdistu

Čítať viac