V obci Ďurďové napadlo mladú ženu stádo kráv

Dnes krátko popoludní prišla na základňu VZZS v Žiline požiadavka o urgentný let do obce Ďurďové (okres Považská Bystrica), kde mladú ženu pri prechádzke so psom napadlo na poli stádo kráv.

Čítať viac

Dopravná nehoda na diaľnici D1 pri Poprade

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Popradu počas svojho dnešného návratu z predchádzajúceho zásahu spozorovala z paluby nehodu na diaľnici D1 pri výjazde na Vysoké Tatry.

Čítať viac

Dopravná nehoda pri Dolných Semerovciach

Záchranársky vrtuľník z Nitry bol dnes dopoludnia privolaný k dopravnej nehode, ku ktorej došlo pri obci Dolné Semerovce.

Čítať viac

Záchranársky vrtuľník letel na pomoc do Poltára

Záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice bol dnes krátko predpoludním privolaný do Poltára na pomoc 69-ročnému mužovi, ktorý spadol z výšky a vážne si poranil hlavu.

Čítať viac

Dve zrážky na lyžiarskych tratiach

Dva záchranárske vrtuľníky vzlietli po prijatí výziev zo svojich základní a smerovali na lyžiarske svahy k takmer identickým úrazom dvoch lyžiarok.

Čítať viac

Dopravná nehoda za Sencom

K dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes dopoludnia na ceste medzi Sencom a Hrubým Šúrom, letel na pomoc záchranársky vrtuľník z Bratislavy.

Čítať viac

Lesného robotníka zasiahol do hlavy padajúci strom

Banskobystrická posádka leteckých záchranárov letela dnes predpoludním do lesného terénu k.o. Kráľova Lehota, časti Svarín. Pomoc záchranárov potreboval lesný robotník, ktorého zasiahol padajúci kmeň stromu priamo do hlavy.

Čítať viac

Zranenému pilčíkovi do Lozorna letel na pomoc záchranársky vrtuľník

Leteckí záchranári z Bratislavy boli dnes napoludnie vyžiadaní o urgentný let do lesného terénu k.o. Lozorno na pomoc pilčíkovi, ktorý si pri manipulácii s drevom vážne poranil dolnú končatinu.

Čítať viac

Záchranné akcie na lyžiarskych svahoch

Séria záchranných akcií zranených lyžiarov pokračovala aj dnes. Posádka z Popradu pomáhala na zjazdovke v Bachledovej doline, odkiaľ odviezla 23-ročného lyžiara s otvorenou zlomeninou stehna a ľahším otrasom mozgu do popradskej nemocnice.

Čítať viac