Do strediska Malinô Brdo letel na pomoc záchrnársky vrtuľník

Do strediska Malinô Brdo letel dnes popoludní záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice. Pomoc potreboval 42-ročný cyklista, ktorý v cyklistickom parku prepadol cez riadidlá a dopadol hlavou na trať. Na palubu vrtuľníka sa v Donovaloch pridal aj jeden člen HZS.

Čítať viac

Osobné vozidlo narazilo do skupiny osôb

Do obce Sikenica (okr. Levice) letel včera popoludní záchranársky vrtuľník z Nitry k nehode osobného vozidla, ktoré zišlo mimo vozovky. Vrazilo do skupiny osôb, pričom jedna ostala pod vozidlom zakliesnená.

Čítať viac

Pri páde v oblasti Turovského vodopádu utrpela turistka viaceré poranenia

Dnes predpoludním smeroval záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice do k.o. Turová (okr. Zvolen). V oblasti Turovského vodopádu sa 78-ročná turistka pravdepodobne pošmykla a padala dole strmým zrazom približne 30 metrov.

Čítať viac

Do Hornej Súče letel záchranársky vrtuľník

Posádka Krištof 07 z Trenčína letela dnes popoludní do lesného terénu k.o. Horná Súča. Pomoc potrebovala 42-ročná žena, ktorá si po páde do šachty z výšky približne 3 metrov vážne poranila dolnú končatinu v oblasti stehna.

Čítať viac

Vážna nehoda v obci Breza

Žilinská posádka leteckých záchranárov bola dnes popoludní privolaná k dopravnej nehode, ktorá sa stala v obci Breza (okr. Námestovo). Išlo o zrážku osobného motorového vozidla, ktoré narazilo do nákladného vozidla, pričom vodič ostal vo vozidle zakliesnený.

Čítať viac

Do lesného terénu obce Žirany letel záchranársky vrtuľník

K úrazu lesného robotníka v k.o. Žirany (okr. Nitra) bol na pomoc vyslaný aj záchranársky vrtuľník z Nitry. Lekár bol na miesto vysadený pomocou lanovej techniky. Pri zranenom sa už nachádzali pozemní záchranári, ktorí pacientovi poskytli primárne zdravotné ošetrenie.

Čítať viac