2010-07-31

Trenčianska posádka VZZS AIR - TRANSPORT EUROPE letela včera podvečer do oblasti Hornej Stredy pri Piešťanoch. Na techno párty zrazil motocyklista 21-ročného muža z obce Kolíňany (okr. Nitra). Muž mal otras mozgu, poranenia tváre a s podozrením na mozgovo-lebečné poranenie ho leteckí záchranári prevážali do FN v Nitre. Pri zásahu spolupracovali s posádkou pozemnej záchrannej služby, ktorá ošetrovala ďalších dvoch mladých ľudí, ktorí pri nehode sedeli na motocykli.

2010-07-31

Banskobystrická posádka VZZS ATE letela popoludní do Veľkej Fatry. Pri výstupe na Tlstú odpadol vyčerpaný a dehydratovaný 30-ročný turista z Levíc. Po ošetrení ho leteckí záchranári navijakom evakuovali z terénu a transportovali vrtuľníkom do Martinskej fakultnej nemocnice.

2010-07-30

Posádky Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo stredísk Bratislava a Trenčín leteli k dopravnej nehode v okrese Trnava pri obci Trstín - Naháč. Dodávka, v ktorej sa viezol otec so synom sa člene zrazila s oprotiidúcim osobným autom. Na mieste bol zranený 9-ročný chlapec z Banskej Bystrice, ktorého leteckí záchranári po ošetrení previezli s vážnymi poraneniami pravého ramena a pravého stehna do DFN v Bratislave na Kramároch. Posádka druhého vrtuľníka ošetrovala vodiča osobného auta, 36-ročného muža z Modry. Ten bol s ťažkým poranením predkolenia prevezený do nemocnice na Kramároch.

2010-07-27

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do obce Semerovo v okrese Nové Zámky. Pri izolačných prácach na streche rodinného domu vybuchol plynový horák. 55-ročný muž, ktorý s plynom pracoval, mal popáleniny II. stupňa na približne 20% povrchu tela a po ošetrení si vyžadoval ďalšie ošetrenia na špecializovanom pracovisku. Leteckí záchranári ho previezli do ružinovskej nemocnice.

2010-07-23

Večer letela posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska Poprad k vážnej nehode motocyklistu, ktorá sa stala na "starej" ceste medzi Východnou a Važcom. 36-ročný muž pri páde a kontakte so zvodidlom utrpel vysokú amputáciu dolnej končatiny. Pacienta primárne ošetrovala posádka pozemnej záchrannej služby. Následne v liečbe pokračovali leteckí záchranári, ktorí pacienta okamžite transportovali do Nemocnice v Poprade.

2010-07-23

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska Banská Bystrica letela k lesnému úrazu, ktorý sa stal v lokalite obce Vrchslatina (okr. Detva). Lesného robotníka tam prešla vlečka traktora. Muž mal vážne poranenia hrudníka a brucha. Primárne pri ňom zasahovala posádka RZP z Hriňovej. V resuscitačných postupoch pokračovali leteckí záchranári, ktorí muža po úspešnej resuscitácii previezli na Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny FNsP F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici.

2010-07-21

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska Bratislava letela do Senice. Pri oprave strechy tam zo strechy na povalu spadol 68-ročný muž z Kunova. Pacienta s poruchou vedomia a mozgovo-lebečným poranením primárne ošetrovala posádka RLP Senica. Leteckí záchranári pokračovali v liečbe, pacienta zaintubovali, napojili na umelú pľúcnu ventiláciu a previezli do FNsP v Bratislave na Kramároch.

2010-07-20

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala večer v obci Šarovce. Takmer 2-ročné dieťa sa približne 1 minútu topilo v bazáne. Dievčatku poskytli prvú pomoc rodičia, v záchrane pokračovala posádka RLP Želiezovce a leteckí záchranári. Dieťa v stabilizovanom stave previezli vrtuľníkom do FNsP v Bratislave a odovzdali Mobilnej intenzívnej jednotke.

2010-07-20

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska Bratislava letela popoludní k dopravnej nehode, ktorá sa stala na diaľnici D1 pri Senci. V danom mieste ostala stáť pri krajnici dodávka, ktorá dostala defekt. V zápätí zozadu do vozidla vrazil vo veľkej rýchlosti kamión a odtlačil ho smerom k stredovému betónovému zvodidlu. Vodič dodávky, 46-ročný muž z obce Čab (okr. Nitra), utrpel pri náraze smrteľné zranenia a jeho resuscitácia nebola úspešná. Jeho spolujazdca s ľahšími zraneniami previezla posádka pozemnej záchrannej služby do najbližšej nemocnice.

2010-07-20

Banskobystrická posádka VZZS ATE letela popoludní do Detvy. Pri práci tam spadol zo silážnej veže 52-ročný muž z Chorvátska. Na mieste zasahovala posádka RLP Detva. Leteckí záchranári prevzali pacienta s vážnymi poraneniami a transportovali ho na Urgentný úrazový príjem do FNsP v Banskej Bystrici.