2010-04-30

K zrážke osobného auta s motocyklom medzi obcami Studienka a Tomky letela večer posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska Bratislava. 35-ročný motocyklista z Brezovej pod Bradlom si pri nehode zlomil pravé predkolenie. Pacienta, ktorý bol pri vedomí, leteckí záchranári ošetrili a v stabilizovanom stave previezli do nemocnice v Bratislave na Kramároch. Pri zásahu spolupracovali aj s posádkou pozemnej záchrannej služby.

2010-04-30

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE z Bratislavy letela k dopravnej nehode, ktorá sa stala v obci Veľké Leváre. 10-ročné dievča sa tam pri prechádzaní cez cestu na bicykli zrazilo s osobným autom. Pri náraze si zlomilo ľavú dolnú končatinu v oblasti členku a pravdepodobne utrpelo otras mozgu. Primárne boli pri pacientke leteckí záchranári, ktorí ju po ošetrení previezli v stablizovanom stave do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave na Kramároch. Pri zásahu spolupracovali leteckí záchranári s posádkou RZP Moravský Sv. Ján.

2010-04-28

Večer letela posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE z Nitry k dopravnej nehode pri obci Okoč. Z cesty do poľa zišlo osobné auto, v ktorom boli dvaja zranení. Leteckí záchranári prevzali od posádky pozemnej záchrannej služby 21-ročného pacienta z Dunajskej Stredy, ktorý mal viaceré vážne zranenia. Po prevedení na umelú pľúcnu ventiláciu a ďalšom ošetrení ho vrtuľníkom previezli v nestabilnom stave do Fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch.

2010-04-28

K lesnému úrazu nad obcou Spišské Bystré letela posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRNASPORT EUROPE zo strediska Poprad. 49-ročný lesný robotník z Vikartoviec tam pri práci utrpel úraz hlavy, po ktorom ostal v bezvedomí. Jeho zranenia boli nezlúčiteľné so životom. Lekár po dosiahnutí pacienta konštatoval smrť.

2010-04-27

Večer zasahovala posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE z Nitry pri obci Močenok. Traja mladíci sa pri jazde v osobnom aute po poli prevrátili s autom na strechu. Z vozidla ich vystrihovali hasiči. Ťažko zranený bol 21-ročný miestny muž, ktorého od RLP Nitra prevzali leteckí záchranári. Pacienta s poranením hrudníka a poškodenou slezinou ošetrili a transportovali do Fakultnej nemocnice v Nitre.

2010-04-27

Košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela k dopravnej nehode pri obci Sačurov, v smere na Vranov nad Topľou. Pravdepodobne tam došlo k zrážke osobného auta s autobusom. Na mieste okrem leteckých záchranárov zasahovali aj posádky pozemnej záchrannej slžby. V osobnom aute zraneniam podľahol vodič vozidla. Približne 2-ročné dieťa pozemní záchranári resuscitovali, avšak resuscitácia nebola úspešná. Leteckí záchranári prevzali ďalšieho pacienta s ťažkými zraneniami, ženu, ktorú primárne stabilizovali a zabezpečili vitálne funkcie. Za stáleho monitorigu životných funkcií ju po ošetrení transportovali do FN v Košiciach.

2010-04-27

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska Poprad letela predpoludním do lokality Lysá Poľana. V lesnom teréne došlo k náhodnému stretu 39-ročného lesného robotníka z obce Podhorany s medveďom. Muž pred medveďom neúspešne utekal, ten ho dosiahol a spôsobil mu driapaním a hryzením viaceré poranenia, najmä v oblasti krku, ramena, stehna a lýtka a na ďalších častiach tela, najmä na chrbtovej časti hrude. Lekára v nedostupnom teréne vysadili vo vise z vrtuľníka, ten pacienta ošetril a pripravil na evakuáciu. Po krátkom transporte ho vrtuľníkom v podvese evakuovali z miesta nehody, naložili na palubu vrtuľníka a previezli do popradskej nemocnice.

2010-04-26

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE z Nitry letela k dopravnej nehode, ktorá sa stala pri Kalnej nad Hronom. Motocyklistovi sa tam údajne pri jazde vplietla do kolesa taška. 28-ročný muž z obce Sebechleby si pri páde zlomil pravé predkolenie a kľúčnu kosť a utrpel tiež ďalšie ľahšie zranenia. Na mieste zasahovala posádka RLP Levice. Leteckí záchranári pacienta ošetrili a transportovali do Traumacentra v Nitre.

2010-04-25

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska Žilina letela popoludní do oblasti Martinských holí. Vo vzduchu sa tam zrazili dvaja paraglajdisti z Martina. Pri zrážke a následnom páde utrpeli vážne poranenia chrbtice a dolných končatín. Leteckí záchranári museli po ošetrení pacientov z terénu evakuovať postupne. Najprv 40-ročného muža s poranenou chrbticou, ktorého evakuovali navijakom z miesta nehody, počas medzipristátia ho naložili do vrtuľníka a na heliporte Martinskej fakultnej nemocnice odovzdali posádke RLP. Následne leteli pre 39-ročného pacienta s poranenými dolnými končatinami a pravdepodobne aj poranenou chrbticou. Opäť ho pomocou palubného navijaku evakuovali z terénu a transportovali do Martinskej fakultnej nemocnice. Pri zásahu spolupracovali leteckí záchranári s horskými záchranármi.

2010-04-24

Podvečer letela k dopravnej nehode posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska v Trenčíne. V Myjave pravdepodobne vo vysokej rýchlosti čelne narazil motocyklista do pohrebného auta. 28-ročný muž zo Starej Turej utrpel pri zrážke zranenia nezlúčiteľné so životom.