2010-05-31

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska ŽIlina letela na zásah do okolia Zázrivej. V lesoch vrchu Podskalie upadol do bezvedomia asi 60-ročný lesný robotník z Plešivej. V nedostupnom teréne z vrtuľníka spustili na miesto zásahu lekára, ktorý pacienta ošetril a v horizontálnej sieti pomocou navijaku evakuoval z miesta nehody. Po medzipristátí a naložení na palubu vrtuľníka ho leteckí záchranári previezli do FN v Žiline.

2010-05-29

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska Poprad letela do Slovenského raja. Nad Kláštoriskom odpadol 51-ročný muž z okresu Žilina. V nedostupnom teréne z vrtuľníka palubným navijakom spustili k pacientovi lekára VZZS. Ten po ošetrení pacienta spolu so záchranármi HZS odviezol na miesto, odkiaľ ho bolo možné naložiť na palubu vrtuľníka a muža potom leteckí záchranári transportovali do Nemocnice Poprad.

2010-05-29

Zo strediska Trenčín letela posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE do obce Uhrovec v okrese Bánovce nad Bebravou. Pod auto tam vbehol 8-ročný miestny chlapec. Pri pacientovi zasahovala primárne posádka pozemnej záchrannej služby. Leteckí záchranári ho po ošetrení s komplikovanou zlomeninou predkolenia previezli do DFNsP v Banskej Bystrici.

2010-05-29

Dnes letela posádka VZZA ATE zo strediska v Nitre do Levíc. 64-ročný muž tam náhle prestal komunikovať a stŕpla mu pravá povica tela. Po podaní liečby ho leteckí záchranári transportovali do Fakultnej nemocnice v Nitre.

2010-05-28

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE z Nitry zasahovala v Šahách. 4-ročný chlapec sa tam obaril horúcou vodou. Spôsobil si popáleniny na 30 - 40% tela, najmä v oblasti hrude, brucha a dolných končatín. Leteckí záchranári ho po ošetrení previezli do Centra popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Nemocnici v Ružinove.

2010-05-22

Do lesa nad obcou Vavrinec v okrese Vranov nad Topľou letela posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska v Košiciach. 40-ročného muža z obce Bystré tam pri práci v lese zasiahol konár stromu. Spôsobil mu poranenia krížovej chrbtice a pravej dolnej končatiny. Muža po ošetrení evakuovali z nedostupného terénu leteckí záchranári v evakuačnej sedačke. Po medzipristátí a naložení na palubu vrtuľníka, ho transportovali do FNsP v Prešove.

2010-05-22

Do levického okresu letela predpoludním posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska v Nitre. V obci Vyškovce nad Ipľom opravoval 23-ročný muž kamión. Pri práci došlo k prasknutiu vzduchového vankúša nápravy pričom sa uvoľnil vzduch a vznikla tlaková vlna, ktorá zasiahla opravára. Ten utrpel tupé poranenie pľúc v zmysle barotraumy a otras mozgu. Po ošetrení ho leteckí záchranári transportovali na špecializované pracovisko do FN v Nových Zámkoch. Pri zhu spolupracovali leteckí záchranári s pozemnou záchrannou službou.

2010-05-21

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zo strediska v Nitre letela podvečer do lesov nad obcou Veľký Klíž v okrese Partizánske. V lese pri jazde na štvorkolke vrazil do stromu 24-ročný muž z obce. Pri pacientovi okrem leteckých záchranárov zasahovala aj posádka pozemnej záchrannej služby. Po ošetrení pacienta s mozgovo - lebečným poranením leteckí záchranári previezli do FN v Nitre.

2010-05-13

Prijmeme do trvalého pracovného pomeru na úväzok 1,0 alebo 0,5 lekára na stredisko VZZS Trenčín, Nitra, Košice, Banská Bystrica, Žilina. Ďalšie informácie na tel. čísle: 0918 51 00 22, prípadne 18 155.

2010-05-11

Ďalší zásah košickej posádky VZZS ATE bol v Moravanoch pri Michalovciach. 69-ročný muž sa pokúšal zhodiť zo stromu roj včiel. Muž spadol z rebríka z približne 4-metrovej výšky a spôsobil si poranenie driekovej chrbtice s ďalšími komplikáciami. Leteckí záchranári ho previezli na Kliniku úrazovej chirurgie v Košiciach.