Horolezca po páde z hrebeňa Slavkovského štítu zachraňoval vrtuľník

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE z Popradu bola dnes popoludní požiadaná o súčinnosť pri záchrannej akcii horolezca, ktorý spadol z hrebeňa Slavkovského štítu smerom do Kráľovského žľabu. Leteckí záchranári zobrali na palubu v Starom Smokovci aj jedného člena Horskej záchrannej služby a spoločne tak smerovali k miestu určenia. Lekár s horským záchranárom boli k zranenému vysadení z paluby pomocou navijaka. O obrovskom šťastí môže hovoriť 41-ročný horolezec, ktorý po páde dlhom približne 200 metrov strmým terénom utrpel našťastie “len“ úraz oboch dolných končatín. V teréne mu záchranári poskytli prvotné zdravotné ošetrenie a z miesta ho kvôli zhoršujúcemu sa počasiu museli urýchlene evakuovať. Počas medzipristátia mu lekár doplnil ďalšiu potrebnú liečbu, zranenia zafixoval a napojil na monitor základných životných funkcií. Záchranári ho následne v stabilizovanom stave, pri vedomí s poranením dolných končatín a podozrením na poranenie chrbtice vrtuľníkom previezli do nemocnice v Poprade.