Pri dopravnej nehode pri Zuberci zasahoval vrtuľník

K dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes popoludní pri Zuberci bol privolaný aj záchranársky vrtuľník z Popradu. Išlo o zrážku dvoch osobných motorových vozidiel. Po pristátí vrtuľníka priamo pri nehode, si leteckí záchranári prevzali do svojej starostlivosti dve maloleté pacientky.

Čítať viac

V Bachledovej doline zasahoval vrtuľník

Vrtuľníková záchranná zdravotná služby ATE z Popradu letela dnes dopoludnia na pomoc lyžiarovi do Bachledovej doliny. 41-ročný muž si po páde na lyžiach spôsobil vážne rezné poranenie dolnej končatiny v oblasti stehna.

Čítať viac

Pri Viničnom sa čelne zrazili dve vozidlá

K dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes neskoro popoludní pri obci Viničné (okres Pezinok), bol na pomoc privolaný aj záchranársky vrtuľník z Bratislavy. Pri čelnej zrážke dvoch osobných motorových vozidiel sa ťažko zranil 23-ročný vodič, ktorého hasiči museli zo zakliesneného auta vyslobodiť.

Čítať viac

Zranenému horolezcovi aj turistke pomáhali leteckí záchranári

Leteckí záchranári z Popradu leteli dnes dopoludnia na pomoc českému horolezcovi do Vysokých Tatier. Pri lezení v oblasti pod Žeruchovými vežami si s cepínom vážne poranil zadnú časť stehna. Lekár bol po prílete k miestu nahlásenia vysadený z paluby pomocou navijaka.

Čítať viac

Pre zraneného lyžiara do Skalky letel vrtuľník

Dnes popoludní bol privolaný záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice na pomoc do lyžiarskeho strediska Skalka (Kremnica). 62-ročný lyžiar pravdepodobne zišiel mimo vyznačenú zjazdovku a narazil do skál.

Čítať viac

Dvom turistom pomáhal záchranársky vrtuľník

Na stanicu Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE v Poprade prišla dnes popoludní požiadavka o súčinnosť pri záchrannej akcii zraneného českého turistu v Mengusovskej doline. Pri zostupe spadol a spôsobil si podvrtnutie kolena, pričom v zostupe už neodkázal pokračovať ďalej.

Čítať viac

Na lyžiarskom svahu v Malinô Brdo zasahovali leteckí záchranári

Záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice bol dnes krátko predpoludním privolaný na lyžiarsky svah v Malinô Brdo. Lyžiarka (63) si tam po páde vážne poranila hlavu. Pilot vrtuľníka pristál priamo na svahu.

Čítať viac

Záchranársky vrtuľník zasahoval v obci Borský Svätý Jur

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol dnes popoludní privolaný na futbalové ihrisku obce Borský Svätý Jur (okres Senica). Posádka si tam prevzala do svojej starostlivosti 64-ročného vodiča, ktorý so svojim vozidlom narazil do stromu.

Čítať viac

Tragická dopravná nehoda pri Perneku

Posádka leteckých záchranárov z Trenčína letela dnes popoludní na pomoc k dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste medzi Pernekom a Malackami.

Čítať viac

K dopravnej nehode pri Šarovciach letel vrtuľník

Záchranársky vrtuľník z Nitry bol dnes dopoludnia privolaný k dopravnej nehode, ktorá sa stala v katastri obce Šarovce (okres Levice). Išlo o zrážku osobného motorového vozidla s dodávkou. Pilot vrtuľníka pristál na poli v blízkosti miesta nehody.

Čítať viac