Dvom horolezcom už záchranársky vrtuľník nedokázal pomôcť

Záchranársky vrtuľník z Popradu letel dnes krátko predpoludním na pomoc dvom horolezcom do Velickej doliny. Pomoc im zavolali náhodní svedkovia, ktorí ich videli padať. Po neodkladnom vzlete smerovala posádka s horským záchranárom k Velickej stene, kde z paluby lokalizovala dve nehybné telá. Žiaľ, najhoršia predtucha záchranárov sa naplnila. Zranenia oboch horolezcov boli nezlučiteľné so životom a na mieste im obaja podľahli. Počas prebiehajúcej záchrannej akcie prijali záchranári na palube ďalšie hlásenie o pomoc v horách. Pilot vrtuľníka tak nabral smer k Jahňaciemu štítu. 7-ročného chlapca tam padajúca skala zasiahla do hlavy. Po evakuácií z miesta bol chlapec preložený na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave s ľahším poranením hlavy bol letecky prevezený na letisko v Poprade, kde bol odovzdaný do starostlivosti privolaných pozemných záchranárov. A momentálne prebieha ďalšia záchranná akcia horolezca ... 🙏 ... buďte opatrní