2008-05-30

Nitrianska posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE bola dnes popoludní požiadaná o poskytnutie pomoci 60 ročnej Češke l.D. , ktorá bola v osobnom aute, ktoré sa čelne zrazilo s nákladným autom na ceste medzi Dolnými Salibami, a Kráľovým Brodom .okr. Galanta . Po príchode na miesto nehody sa ani po resuscitácii nepodarilo priviesť ženu k životu. Lekár konštatoval smrť.

2008-05-29

Do protismeru cúvajúceho osobného auta 200 metrov pod vrcholom pezinskej Baby v plnej rýchlosti dnes popoludní narazil 27 ročný vodič motocykla Martin L. z Bratislavy. Pri náraze utrpel ťažké poranenia dolnej končatiny a ramena ruky. Na mieste nehody zasahovala bratislavská posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE. Motoorkára, po poskytnutí prvej pomoci, previezla do FN v Bratislave na Kramároch

2008-05-21

V Tisovci dnes popoludní postrelil pištolou 9 ročného Olivera G. jeho priateľ. Strela vnikla do hrudníka. Prvú pomoc mu poskytli na chirurgickej ambulancii v nemocnici v Hnúšti. Po 19 hodine pristal v Hnúšti vrtuľníik Leteckej záchrannej zdravotnej služby, ktorý pod dohľadom lekárky, chlapca v stabilizovanom zdravotnom stave dopravil pred 21:00 hod. do Rooseveltovej nemocnice v B. Bystrici.

2008-05-16

Dnes popoludní sa v obci Čakanovce , okr.Košice - okolie, nelegálne rozoberali Rómovia starý družstevný kravín. Počas demontáže sa uvoľnila stropná konštrukcia, ktorá sa zrútila a zavalila 26 ročného muža. Jeho telo je hlboko pod rozvalinami. Na mieste tragédie zasahovali záchranári, hasiči i posádka košického strediska Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE. Mladému mužovi už nedokázali pomôcť.

2008-05-16

Na Obecnom úrade v Trstíne dnes skolaboval 74 ročný Ján B. Lekár RLP , ktorá mu prišla na pomoc zistil zástavu srdca. Muž bol resuscitovaný a posádkou Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE - stredisko Bratislava, bol prepravený na ARO nemocnice v Trnave.

2008-05-11

V chatkovej lokalite vo vinohradoch nad Modrou spadol dnes popoludní do 3 metre hlbokej pivničnej šachty 63 ročný František B. z Bratislavy. Utrpel poranenie hlavy. Bratislavská posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE ho ,po poskytnutí prvej pomoci, s pomocou lana dopravila na palubu a prepravila do FN v Bratislave na Kramároch.

2008-05-10

V nočných hodinách sa dnes skončila záchranná akcia Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE a Horskej záchrannej služby vo Vysokých Tatrách. Popoludní schádzali z Gerlachovského štítu Batizovskou próbou naviazaní na lano štyria českí horolezci, ktorých na túre na Gerlach viedol 37 ročný Livor U. z Frýdku Místku. Na konci Batizovskej próby, ktorá je v tomto jarnom čase plná snehu a ľadu, keď mali zdolať poslednú lanovú dĺžku, Livor U., ktorý schádzal prvý sa zrútil do približne 10 metrovej hĺbky. Poranil si nohu a hrudník. Na miesto nehody letela posádka vrtuľníka LZZS ATE z Popradu,ktorá sa pokúsila pomôcť zranenému priamo v teréne. Podmienky na let sa však prudko zmenili a tak pilot Andrej Kohút vyviezol pod Batizovskú próbu do Batizovskej doliny štyroch záchranárov z Horskej záchrannej služby, ktorí spustili zraného dole. Potom ho posádka vrtuľníka LZZS pod dohľadom lekára Jána Stankoviča dopravila pred 21:30 hod. na popradské letisko a sanitka do popradskej nemocnice. Ďalší traja nezranení horolezci zostúpili do doliny s pomocou HZS.

2008-05-10

V Šamoríne na hlavnej ceste zrazilo dnes popoludní osobné auto 69 ročného Šamorínčana Juraja P. . Po poskytnutí prvej pomoci bol posádkou bratislavského vrtuľníka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE prevezený do nemocnice v bratislavskom Ružinove. Mal poranený hrudník, hlavu a dolnú končatinu.

2008-05-10

V mestskej štvrti Dúbravka v Bratislave pri hypermarkete TESCO spadol z betónovej steny, z výšky približne 5 metrov, 40 ročný Jozef S. Utrpel polytraumu. Do nemocnice na Kramároch ho prepravila posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE- stredisko Bratislava.

2008-05-10

V Šenkviciach spadol z lešenia na rodinnom dome, z výšky 3 a pol metra, 17 ročný Lukáš F. zo Šenkvíc. Utrpel úraz hlavy a bol v bezvedomí. Na pomoc mu priletela posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE - stredisko Bratislava, ktorá ho po poskytnutí prvej pomoci prepravila do DFN v Bratislave na Kramároch.