2008-04-26

Rozsiahlu polytraumu utrpel 54 lesný robotník Jozef K./ miesto bydliska zatiaľ nepoznáme/, ktorý sa dnes prevrátil na lesnom traktore v lesnom poraste Melichova hora pri Hriňovej, okr. Detva.V ťažkodostupnom teréne sa k nemu pešo vybrali na pomoc záchranári RLP z Detvy. Pretože terén bol pre záchranárov neschodný a doprava zraneného do nemocnice takmer nemožná, po poskytnutí prvej pomoci priletela na miesto nehody posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE - stredisko B. Bystrica, ktorá ho dopravila do Rooseveltovej nemocnice v B. Bystrici.

2008-04-24

Dnes popoludní v obci Trnovec nad Váhom, okr. Šaľa, narazil motorkou na prekážku 22 ročný miestny obyvateľ T.H. . Utrpel ťažké poranenie predkolenia ľavej nohy. Na mieste nehody zasahovala posádka Leteckej záchrannej zdravotnej sluzby ATE z nitianského strediska. Bol prepravený do FN v Nitre.

2008-04-24

Dnes popoludní v obci Trnovec nad Váhom, okr. Šaľa, narazil motorkou na prekážku 22 ročný miestny obyvateľ T.H. . Utrpel ťažké poranenie predkolenia ľavej nohy. Na mieste nehody zasahovala posádka Leteckej záchrannej zdravotnej sluzby ATE z nitianského strediska. Bol prepravený do FN v Nitre.

2008-04-24

Na dvore roľníckeho družstva v Janovej Lehote , okr. Žiar nad Hronom, dnes popoludní splašený kôň spôsobil mozgovo-lebečné poranenie 38 ročnému M.M z Tomašoviec, okr. Lučenec. Na miesto nehody letela posádka banskobystrického strediska Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE. Lekár Ladislav Šimák mu poskytol nevyhnutnú prvú pomoc . Vrtuľník ho prepravil do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

2008-04-24

Pod kolesami vlaku skončil svoj život 57- ročný J.P.zo Spišských Tomašoviec. Dnes popoludní medzi stanicami Spišské Tomašovce a Smižany v koľajisku ho zrazil prichádzajúci vlak. Na miesto nehody , na žiadosť Krajského operačného strediska, letela posádka vrtuľníka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE. Lekár Marek Rigda konštatoval, že jeho zranenia sú nezlučiteľné so životom. Príčinu nehody vyšetruje polícia.

2008-04-24

Dnes nadránom narazilo na ceste v okr. Levice osobné auto do stromu. Po čelnej zrážke neprežil nehodu vodič osobného auta. Tri dalšie osoby boli ťažko zranené. Jednu z nich - 16 ročné dievča R.S. previezla posádka bratislavského strediska Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE, pod dohľadom lekára Martina Balka ,z levickej nemocnice do Detskej fakultnej nemocnice na bratislavských Kramároch.

2008-04-21

Nitrianska posádka zachraňovala život 7-ročnému chlapcovi D.F., ktorý utrpel úraz pri obci Malé Bedzany / okr. Topoľčany/. Bol zrazený osobným autom. Po zabezpečení vitálnych funkcíí posádka ho dopravila do Rooseveltovej nemocnice v B. Bystrici.

2008-04-20

Nitrianska posádka letela na pomoc 18 - ročnej S.T. z obce Pata, ktorá sa ťažko zranila pri dopravnej nehode na ceste medzi Patou / okr. Galanta/ a Bábom /okr. Nitra/.Poskytla jej nevyhnutnú prvú pomoc, zabezpečila vitálne funkcie a prepravila ju do FN v Nitre. Dievča v nemocnici na následky veľmi ťažkých poranení zomrelo.

2008-04-17

Večer bol v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave operovaný 21 ročný Július Š.. V obci Málaš, okr. Levice, bol poranený približne 10 cm dlhým klincom vystreleným z pneumatického kladiva. Kliniec prešiel cez hruď a zapichol sa do pravej komory srdca. Do levickej nemocnice ho prieviedli jeho spolupracovníci. Keďže kliniec bol až po hlavičku zaborený v hrudi, po vyšetrení v nemocnici ho bez meškania posádka vrtuľníka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE - stredisko Nitra, prepravila na operáciu na špecializovanom pracovisku v Bratislave.

2008-04-15

Z nemocnice v Partizánskom do Popáleninového centra v Bratislave - Ružinove prevážala posádka LZZS ATE - stredisko Bratislava, jednoročné dieťa z Partizánskejho, ktoré urtpelo popáleniny na tvári, hrudníku a ramenách.