2008-02-29

Na lyžiarskom svahu na Strednici v Ždiari utrpela, po zrážke s iným lyžiarom, vážne poranenia 28 -ročná česká lyžiarka L.R. z Ostravy. Po poskytnutí prvej pomoci, v spolupráci s Lyžiarskou službou THS, ju posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE, stredisko Poprad, previezla do popradskej nemocnice.

2008-02-29

V lesnom poraste nad Baňou Lucia pri Medzeve, okr. Košice okolie, zachytil padajúci konár 39 ročného drevorubača Vladimíra S. z Jasova. Spôsobil mu poranenia hrudníka, hlavy a hornej končatiny. Na miesto nehody bol privolaný vrtuľník Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE zo strediska Košice. Po ošetrení bol zranený lesný robotník prepravený do Traumacentra Nemocnice L.Pasteura v Košiciach

2008-02-28

Na lyžiarskom svahu na Šachtičkách pri Banskej Bystrici po páde si poranil dolnú končatinu 14 - ročný G.A. z Komárna. Posádka banskobystrickéhoho strediska Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE ho, v spolupráci s Horskou službou Veľká Fatra, previezla do Rooseveltovej nemocnice v B. Bystrici.

2008-02-28

Dnes popoludní do Rooseveltovej nemocnice v B. Bystrici priviezla posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE - stredisko B. Bystrica 15 - ročného J.K. z Levíc. Na Skalke pri Kremnici spadol na lyžiarskom vleku, šmýkal sa dole strmým svahom a hlavou narazil na prekážku. Väčšina prázdninujúcich školákov na lyžiarskych svahoch si nechráni hlavy prilbami. Úrazy sa množia väčšinou v popoludňajších hodinách, keď lyžiarske svahy zamŕzajú a problémy lyžiarom robí prechod z mäkkého slnkom roztopeného snehu na tvrdý podklad. Mnohé úrazy sú zapríčinené rastúcou únavou po celodennom pobyte na lyžiarskom svahu. Lyžiari chcú za každú cenu využiť denné lyžiarske lístky, ktoré neraz stoja veľa peňazí.

2008-02-28

Na lyžiarskom svahu ,na tvrdom zľadovatenom svahu na Čertovici , spadol a poranil si hlavu 13 - ročný Bratislavčan T.K. Po ošetrení ho prepravila posádka LZZS ATE do Rooseveltovej nemocnice v B. Bystrici.

2008-02-27

Dnes popoludní v Pukanci, okr. levice, odpadol počas hasenia požiaru 62 - ročný Jozef S. Po príchode RLP a po jeho resuscitácii, na EKG lekár zistil, že má akútny infarkt myokardu. Na pomoc bola privolaná posádka LZZS ATE z nitrianského strediska, ktorá pacienta previezla na kardiocentrum nitrianskej nemocnice.

2008-02-25

Posádka nitrianského strediska LZZS ATE prevážala dnes popoludní z obce Radava , okr. Nové Zámky, 71 - ročného Beňadika G. s podozrením na akútny infarkt myokardu do kardiocentra nemocnice v Nitre.

2008-02-25

Na pomoc 36 - ročnému vodičovi kamióna Jánovi R. z Bohumína v Českej republike letela dnes popoludní posádka Leteckej záchrannej zdravotnej sluzby ATE zo strediska B. Bystrica. Jeho kamión zišiel z cesty pri Bujakove za Breznom. Prevrátil sa a vodiča museli 30 minút "vystrihovať" z kabíny. Lekári mali podozrenie na vážne zranenia, ale ako sa ukázalo vodič sa zranil lahšie a tak ho vrtuľníkom previezli do breznianskej nemocnice.

2008-02-25

Z Chaty pri Zelenom plese vo Vysokých Tatrách previezla dnes posádka vrtuľníka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE 30 - ročného českého turistu V.K z Přerova. Poranený členok mu ošetrili v popradskej nemocnici.

2008-02-25

Posádka bratislavského strediska Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE prevážala dnes z Dolnej Krupej 72 - ročného Jána M. do Nemocnice s poliklinikou v Trnave. Po celonočných bolestiach v hrudníku lekári mali podozrenie na infarkt myokardu.