Do Kráľovej Lehoty letel na pomoc záchranársky vrtuľník

A ďalšiemu lesnému robotníkovi letela do Kráľovej Lehoty na pomoc posádka z Popradu. 59-ročný muž sa prevrátil s traktorom, pričom pred úplným zavalením z neho ešte stihol vyskočiť.

Čítať viac

Akčný deň letekeckých záchranárov

Séria včerajších záchranných akcií leteckých záchranárov v teréne začala v Snilovskom sedle, kde náhle skolaboval 66-ročný muž a následne došlo u neho k zástave krvného obehu. Vďaka prítomným svedkom a členom HaZZ, ktorí okamžite zahájili laickú kardiopulmonálnu resuscitáciu aj s použitím AED prístroja sa podarilo mužovi obnoviť obeh.

Čítať viac

Baníka zavalil v Lubeníku skalný blok, pomoc potreboval aj český turista

Leteckí záchranári z Popradu boli dnes ráno privolaní do obce Lubeník (okres Revúca) na pomoc zavalenému baníkovi. Po neodkladnom vzlete a následnej rekognoskácii terénu bola lekárka k miestu vysadená pomocou palubného navijaka.

Čítať viac

Dva vrtuľníky pomáhali turistom vo Vysokých Tatrách

Záchranársky vrtuľník z Popradu letel krátko popoludní na pomoc turistovi (63) na Štrbské Pleso, ktorý začal pociťovať stupňujúcu sa bolesť na hrudníku. S podozrením na akútny infarkt myokardu bol v stabilizovanom stave prevezený do VÚSCH v Košiciach.

Čítať viac

Záchranársky vrtuľník pomáhal turistovi aj horolezcovi

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Popradu bola dnes krátko popoludní vyslaná do oblasti Predného Soliska, kde bol hlásený približne 50-metrový pád turistu smerom do Furkotskej doliny. Na palubu vrtuľníka sa v Starom Smokovci pridal aj horský záchranár a spoločne smerovali do určenej oblasti.

Čítať viac

Pád malého lietadla pri obci Komoča

Záchranársky vrtuľník z Nitry vzlietol dnes krátko predpoludním zo svojej základne a smeroval do k.o. Komoča (okr. Nové Zámky), odkiaľ prišlo hlásenie o páde malého motorového lietadla.

Čítať viac

Po prevrátení nákladného vozidla ostal vodič zakliesnený

Do Otupného (Jasná) bol dnes popoludní privolaný na pomoc záchranársky vrtuľník z Popradu. Po tom, čo sa na svahu prevrátilo nákladné vozidlo plne naložené zeminou, ostal 64-ročný vodič zakliesnený v kabíne.

Čítať viac

Dopravná nehoda troch áut za obcou Pozdišovce

K dopravnej nehode troch vozidiel, ktorá sa stala dnes dopoludnia na ceste medzi obcami Pozdišovce a Trhovište (okres Michalovce), bol na pomoc privolaný aj záchranársky vrtuľník z Košíc.

Čítať viac

Vážna zrážka dvoch vlakov za Vrútkami

K zrážke dvoch vlakov, ktorá sa stala dnes v podvečerných hodinách za Vrútkami bol na pomoc privolaný aj záchranársky vrtuľník zo Žiliny.

Čítať viac

Neďaleko Lešte zasahovali leteckí záchranári

Do oblasti Vidovho Vrchu (Lešť) letel dnes záchranársky vrtuľník so svojou posádkou na pomoc 34-ročnému lesnému robotníkovi. Pri pílení dreva bol zasiahnutý do oblasti hlavy, pričom utrpel rozsiahlu tržnú ranu na hlave s krátkodobým bezvedomím.

Čítať viac