Kolaps turistu pod Sliezsky domom

Posádka záchranárskeho vrtuľníka bola dnes krátko popoludní privolaná k Sliezskemu domu, kde tesne pred jeho výstupom náhle skolaboval 77-ročný český turista. Náhodní svedkovia, ktorí ho našli ležať v bezvedomí okamžite zahájili laickú kardiopulmonálnu resuscitáciu, následne aj pomocou AED prístroja.

Čítať viac

Pietna spomienka na obete leteckých nehôd

Dnešnou zádušnou svätou omšou spomíname na obete leteckých nehôd záchranárskych vrtuľníkov na Slovensku. Tento deň bol vybratý pri príležitosti oslavy mena Krištof, ktorý sa považuje za volací znak vrtuľníka alebo vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby.

Čítať viac

Záchranársky vrtuľník letel k dopravnej nehode pri Hornej Štubni

Záchranársky vrtuľník zo Žiliny letel dnes ráno k dopravnej nehode, ktorá sa stala pri obci Horná Štubňa (okr. Turčianske Teplice). Pri čelnej zrážke dvoch osobných vozidiel sa zranilo šesť osôb. Pilot vrtuľníka pristál priamo na ceste v blízkosti nehody.

Čítať viac

Obrovská tragédia neďaleko obce Sása

Pred malou chvíľou sa vrátil záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice zo záchrannej akcie v k.o. Sása (okr. Zvolen), kde došlo k zrážke dvoch cyklistov s osobným vozidlom.

Čítať viac

Tri záchranné akcie vo Vysokých Tatrách

Záchranársky vrtuľník letel včera napoludnie najskôr do oblasti Bystrého sedla na pomoc 57-ročnému turistovi, ktorý podľa svedkov náhle stratil vedomie a skolaboval. Po prílete bola lekárka vysadená k mužovi pomocou palubného navijaka.

Čítať viac

Do Šenkvíc letel ráno záchranársky vrtuľník

Na futbalovom ihrisku v Šenkviciach pristával dnes ráno záchranársky vrtuľník z bratislavskej základne. Posádka si tam od rýchlej lekárskej pomoci prevzala do svojej starostlivosti 59-ročného motocyklistu, ktorý sa zrazil s osobným vozidlom.

Čítať viac

Zranenému paraglajdistovi letel na pomoc vrtuľník

Záchranársky vrtuľník z Trenčína letel dnes popoludní do k.o. Horná Súča na pomoc 32-ročnému paraglajdistovi, ktorý krátko po štarte spadol z výšky približne 10 metrov na chrbát.

Čítať viac