2007-07-28

Pod vodopádom Skok, v Mlynickej doline vo V. Tatrách, sa dnes predpoludním šmýkala po skale 17 ročná Nikola B. zo Štrby, okr. Poprad. Po náraze do skaly si poranila hlavu. Posádka vrtuľníka LZZS ATE, pilot Ján Rušin, lekár Ján Stankovič a záchranár Ján Horevaj, ju po poskytnutí prvej pomoci previezla do popradskej nemocnice.

2007-07-27

V Daxnerovom sedle, pod vrcholom Kriváňa vo V. Tatrách, si dnes popoludní poranil nohu 55 ročný poľský turista B.B. z Krakova. Posádka vrtuľníka LZZS ATE z Popradu, ho po ošetrení dopravila na palubu a previezla do popradskej nemocnice.

2007-07-23

V lesnom poraste ,pod vrchom Babiná (1278 m.n.m.) pri Palcmanskej Maši, v okrese Spišská Nová Ves, sa dnes predpoludním pri stínaní stromu vážne zranil 39 ročný J.Č. z Nižnej Slanej. Na miesto nehody letela posádka vrtuľníka Leteckej záchrannej služby ATE z Popradu. Po ošetrení ho s pomocou palubného žeriaviu vyzdvihla na palubu helikoptéry a dopravila na Kliniku úrazovej chirurgie v Košiciach.

2007-07-22

Na ceste medzi Zlatými Moravcami a B. Bystricou, za motorestom Zubor, smerom na B.Bystricu havarovalo dnes popoludní osobné auto s tromi pasažiermi. Pravdepodobne počas intenzívneho brzdenia sa prevrátil prívesný vozík a s ním aj auto. Zranené boli tri osoby. Dve ľahšie a tretia ťažko. Pri nehode zasahovala RLP IRS zo Zlatých Moraviec a posádka vrtuľníka Leteckej záchrannej služby ATE z nitrianského strediska, ktorá ťažko zraneného J.V. zo Senca po ošetrení dopravila do nitrianskej nemocnice.

2007-07-22

Počas "poľovačky " na huby medzi Štrbským Plesom a Podbanským na kopci Hrádok si dnes popoludní poranila pravé koleno 57 ročná M.Sh. z Kežmarku. Na palubu vrtuľníka ju z lesného porastu, s pomocou žeriavu, vyzdvihala posádka Leteckej záchrannej služby ATE, ošetrila a dopravila na popradské letisko, odkiaľ ju sanitka RZP previezla do popradskej nemocnice. "Huby pod Vysokými Tatrami v tomto sparnom lete nerastú", povedala hubárka záchranárom.

2007-07-21

Dnes popoludní na chodníku z Dediniek na Geravy v Slovenskom raji zasiahol blesk dvoch mladých poľských turistov. Na pomoc im letela posádka LZZS ATE z Popradu. Boli v šoku a mali popáleniny. Boli ošetrení v popradskej nemocnivi

2007-07-21

Na Slnečných jazerách v Senci dnes v poludnajších hodinách po skoku do vody si zlomil krčnú chrbticu 29 ročný Bohumil P. z Hrachovišťa, okres Nové Mesto nad Váhom. Následkom úrazu mu ochrnuli obe dolné končatiny. Prvú pomoc mu poskytla Vodná záchranná služba. Privolaná posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE ho prepravila na Kliniku úrazovej chirurgie na bratislavských Kramároch.

2007-07-21

Z michalovskej nemocnice do košickej nemocnice na traumatológiu prepravila dnes posádka vrtuľníka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE so zlomenou krčnou chrbticou 21 ročného Popradčana Romana B. Počas pop-rockového festivalu UP Šírava Fest 07 na Zemplínskej Šíravespadol do bazéna, kde ho dnes ráno o 6:15 hod. našli. Nie je známe za akých okolností tam spadol. V krvi mal 1,7 promile alkoholu.

2007-07-21

Z nezistených príčin havaroval na ceste medzi Hriňovou a Korytárkami, okres Detva, 21 ročný Jakub Ž. z Kriváňa. S ťažkým poranením hlavy ho po ošetrení previezla posádka banskobystrického strediska LZZS ATE do Roosevetltovej nemocnice v B.Bystrici

2007-07-18

Na Čiernom štíte vo V. Tatrách sa na dolnej končatine zranila 28 ročná poľská horolekyňa Ewelina M.Z-K zo Zakopaného. Na túre bola s 27 ročnou partnerkou Justynou A.Z. z Varšavy. Na výzvu HZS letela na miesto nehody posádka vrtuľníka LZZS ATE z Popradu. Majstrovskou pilotážou v turbulencii dosiahla vrchol a obe ženy dopravila do bezpečia. Zranenú horolezkyňu do popradskej nemocnice.