2007-01-26

V predpoludňajších hodinách kontroloval lyžiarsky svah v Lomnickom sedle vo V.Tatrách 48 ročný pracovník Horskej záchrannej služby B.S. V dolnej časti zjazdovky v Lieviku vošiel do hlbokého snehu a zlomil si nohu. Posádka vrtuľníka LZZS - pilot János Bók, lekár Ján Stankovič a záchranár Ján Horevaj, po ošetrení, zraneného lyžiara dopravila do popradskej nemocnice.

2007-01-25

Na poli medzi Modrou a Budmericami okolo poludnia likvidoval drevený odpad na pojazdnej drvičke 50- ročný Jozef C. z Pezinka. Spolu s konármi vložil do súkolia drvičky nohu. Nepozornou manipuláciou mu odrezala malíček a spôsobila aj ďalšie poranenia. Posádka Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE, stredisko Bratislava, lekárka Iveta Križalkovičová, pilot Ján Breuer a záchranár Vladimír Novák, ho po ošetrení previezla do nemocnice v Bratislave - Ružinov.

2007-01-15

Posádky Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE začali v neskorých večerných hodinách, pod vedením švajčiarského leteckého inštruktora, špeciálny zdokonaľovací letecký výcvik s pomocou nočného videnia. Uskutočnili niekoľko letov v úplnej tme na Zbojnícku chatu vo Vysokých Tatrách do výšky 1957 metrov nad morom a do okolia Slovenského raja.

Čítať viac

2007-01-15

V predpoludňajších hodinách , na zvážnici v lesnom poraste medzi Nálepkovom a Henclovou v Spišskom rudohorí, spadol odpílený strom na 39 - ročného drevorubača A.C. z Nálepkova. Na výzvu riadiaceho dispečingu nemocnice v Spišskej Novej Vsi letel na miesto nehody vrtuľník LZZS - pilot Andrej Kohút, lekár Henryk Zajac a záchranár Martin Pavlovský. Lesní robotníci , aby pomohli posádke orientovať sa v hustom poraste, zapálili oheň. Dym vychádzajci z lesa veľmi rýchlo prieviedol posádku vrtuľníka na miesto nehody. Ťažko zraneného drevorubača vyzdvihli v sieti s pomocou navijaka a 35 metrov dlhého lanka z hustého porastu a po ošetrení dopravili do nemocnice v Spišskej Novej Vsi.

2007-01-13

Na lyžiarskom svahu na Štrbskom Plese sa popoludní zrazila so snowboardistom 25 ročná Maďarka Edit K. z Budapešti. Poranila si bedrový kĺb. Po ošetrení ju posádka LZZS ATE v spolupráci s lyžiarskou službou odtransportovala do popradskej nemocnice.

2007-01-02

Dnes uplynul rok od havárie vrtuľníka LZZS ATE v Janovej Lehote.V jeho troskách zahynul pilot Viktor Remeň, lekár Dalibor Timko a záchranár Karol Javorský.

Čítať viac

2007-01-02

Záchranárska štatistika roku 2006 v LZZS ATE Poprad

Letecká záchranná zdravotná služba Air Transport Europe spol.s.r.o. Poprad počas roka 2006 vykonala viac ako 570 priamych záchranných akcii a prevozov pacientov z nemocníc na špecializované pracoviská . Posádky nalietali viac ako 750 letových hodín. V porovnaní s rokom 2005 mali o vyše 70 zásahov viac.

Čítať viac

2007-01-01

Na lyžiarskom svahu na Strednici v Ždiari si zlomil rameno 15 ročný snowbordista Jack F. z Anglicka. Posádka vrtuľníka ho dopravila do popradskej nemocnice.