Sobotňajšie záchranné akcie leteckých záchranárov v horách

Séria včerajších záchranných akcií leteckých záchranárov vo vysokohorskom prostredí začala hneď ráno, kedy popradský záchranársky vrtuľník smeroval k Chate pod Rysmi.

Čítať viac

Pri Dargove sa čelne zrazili dve vozidlá

Záchranársky vrtuľník zo svojej základne v Košiciach vzlietol dnes dopoludnia a smeroval k dopravnej nehode, ktorá sa stala pri obci Dargov (okres Trebišov). Po čelnej zrážke dvoch osobných vozidiel sa na mieste nachádzalo viacero zranených osôb.

Čítať viac

K dvom úrazom po zasiahnutí skál letel na pomoc vrtuľník

Posádka leteckých záchranárov z Popradu bola dnes dopoludnia privolaná najskôr na pomoc 30-ročnému turistovi z Nemecka. Na turistickom chodníku tesne pod vrchom Rysy sa nad ním uvoľnila skala a zasiahla mu hornú končatinu.

Čítať viac

Pri obci Sap sa čelne zrazili dve vozidlá

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba z Bratislavy bola dnes krátko popoludní privolaná k vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala za obcou Sap (okres Dunajská Streda). Išlo o čelnú zrážku dvoch motorových vozidiel, pri ktorej sa zranilo päť osôb.

Čítať viac

Cyklista narazil do stojaceho vozidla

Na Donovaloch pristával dnes večer záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice. Pomoc záchranárov potreboval 53-ročný cyklista, ktorý na ceste narazil do stojaceho vozidla. Pri prílete záchranárov prebiehala u muža laická resuscitácia, ktorú zahájili náhodní svedkovia.

Čítať viac

Pri dvoch kolapsových stavoch pomáhali leteckí záchranári

Popradský záchranársky vrtuľník nabral dnes krátko popoludní smer do Vysokých Tatier. Na turistickom chodníku z Hrebienka smerom na Slavkovský štít začala 30-ročná turistka pociťovať výraznú nevoľnosť s opakovanými kolapsmi.

Čítať viac

Pri lesnom úraze v Divíne pomáhal aj záchranársky vrtuľník

K lesnému úrazu, ktorý sa stal dnes dopoludnia v k.o. Divín (okres Lučenec), bol na pomoc vyslaný aj záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice. 25-ročného muža zasiahol padajúci kmeň stromu do oblasti hlavy.

Čítať viac