Popradská posádka dnes zasahoval pri štyroch úrazoch

Posádka leteckých záchranárov z Popradu letela dnes na pomoc štyrom pacientom s úrazmi dolných končatín. Najskôr bola privolaná do Štôlskej doliny, kde si po páde na lyžiach 33-ročná žena vážne poranila koleno. Po evakuácii z miesta bola letecky prevezená na centrálny príjem popradskej nemocnice. Ďalší let smeroval do Kartárikovho žľabu. 50-ročná skialpinistka mala obrovské šťastie. Napriek dlhému pádu utrpela našťastie len poranenie dolnej končatiny. Na mieste sa nachádzal záchranár, ktorý jej poskytol primárne ošetrenie. Z miesta bola evakuovaná v transportnej sedačke a tiež prevezená do nemocnice v Poprade. Po odovzdaní pacientky leteli záchranári na pomoc ďalšej lyžiarke pod Zámostskú hoľu, ktorá si pri zlyžovaní poranila koleno a ďalej už nedokázala pokračovať. Z miesta bola evakuovaná pomocou palubného navijaka a vrtuľníkom prevezená do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Štvrtá záchranná akcia prebiehala v lesnom teréne k.o. Lechnica (okr. Kežmarok), kde si po pošmyknutí spôsobil 50-ročný muž vážnu zlomeninu členka. Záchranári ho na štvorkolke priviezli do Červeného Kláštora, kde pristál záchranársky vrtuľník. Lekárka si ho prevzala do svojej starostlivosti, zranenie mu ošetrila, zafixovala, podala liečbu od bolesti a po preložení na palubu bol pacient transportovaný do nemocnice v Starej Ľubovni.