Lyžiarovi aj lezkyni letel na pomoc záchranársky vrtuľník

Záchranársky vrtuľník z Popradu letel dopoludnia na pomoc 42-ročnému lyžiarovi, ktorý si na zjazdovke na Solisku po páde a následnom nevypnutí lyže spôsobil zlomeninu predkolenia. Pri prílete vrtuľníka a vysadení lekárky pomocou lanovej techniky priamo k zranenému sa muž nachádzal v starostlivosti dobrovoľných horských záchranárov THS - DZ, ktorí zranenému poskytli primárnu pomoc. Lekárka mu zranenie zafixovala a spoločne ho pripravili na evakuáciu z miesta v transportnom saku. V stabilizovanom stave bol prevezený do popradskej nemocnice. Po návrate na základňu a doplnení paliva vzlietol vrtuľník opäť a smeroval k Veverkovmu ľadopádu. 45-ročnú lezkyňu počas lezenia zasiahol do oblasti ramena odtrhnutý skalný blok. Pre rýchlu evakuáciu zranenej ženy z miesta použili záchranári opäť techniku palubného navijaka. Počas medzipristátia v Starom Smokovci bola pacientka ošetrená, preložená na palubu a letecky prevezená na ďalšie vyšetrenie do nemocnice v Poprade.