Pri Vyšných Ladičkovciach sa prevrátil traktor

K prevrátenému traktoru v lese pri Vyšných Ladičkovciach (okres Humenné) bola dnes popoludní privolaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE zo strediska Košice. Prevrátený traktor tam privalil tri osoby. Dve z nich, žiaľ, svojim zraneniam na mieste podľahli. Tretieho ošetrila v spolupráci s privolanými hasičmi, policajtmi a pozemnými záchranármi posádka vrtuľníka. Išlo o 43-ročného muža, ktorého museli spod traktora najskôr vyslobodiť hasiči. Muž utrpel vážne poranenia viacerých častí tela. Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti muža preložili na palubu vrtuľníka a vo vážnom stave previezli do prešovskej nemocnice.

Vrtuľník z Popradu pomáhal dvom turistom

Leteckí záchranári z Popradu leteli dnes popoludní do Vysokých Tatier dva razy. Ich prvý let smeroval na Kriváň k 67-ročnému turistovi, ktorí pocítil nevoľnosť a následne odpadol. Prvú pomoc mu poskytli okoloidúci svedkovia, pri prílete vrtuľníka bol už pri vedomí. Lekárka leteckých záchranárov mu poskytla neodkladné lekárske ošetrenie, následne ho pomocou palubného navijaka evakuovali z terénu a preložili na palubu vrtuľníka. Transportovaný bol do popradskej nemocnice. Tam skončil aj 30-ročný muž, ku ktorému leteli hneď po odovzdaní prvého turistu. Počas výstupu na Poľský hrebeň sa pošmykol a spadol. S poraneným kolenom nemohol v túre pokračovať, na pomoc mu preto boli privolaní leteckí záchranári.

Dopravná nehoda pri obci Hodruša - Hámre

Banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE letela dnes v obedňajších hodinách do Žarnovice. Rýchly prevoz vrtuľníkom do nemocnice potrebovala 65-ročná žena, ktorá bola účastníčkou dopravnej nehody pri obci Hodruša - Hámre. Žena sedela v osobnom aute na mieste spolujazdca, pri nehode utrpela poranenie hrudníka a rebier. Ženu primárne ošetrila zasahujúca posádka RLP, ktorá ju previezla na ihrisko do Žarnovice a tam odovzdala leteckým záchranárom. Napojenú na umelú pľúcnu ventiláciu ju vrtuľníkom previezli do banskobystrickej nemocnice.

Dopravná nehoda pri obci Vlčkovce

Pri dopravnej nehode osobného auta pri obci Vlčkovce zasahovala dnes vo večerných hodinách aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Nitry. Na mieste boli dve zranené osoby, z toho jedno dieťa, ktoré po prílete vrtuľníka prevzali do svojej starostlivosti leteckí záchranári. Dievča bolo v bezvedomí a jeho stav si vyžiadal zahájiť oživovacie postupy, ktoré boli úspešné. Následne ju posádka vrtuľníka napojila na umelú pľúcnu ventiláciu, preložila na palubu a vo vážnom stave previezla do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave. Druhú zranenú osobu ošetrili a previezli do nemocnice pozemní záchranári.

Tragický pád parašutistu

Leteckí záchranári z Trenčína zasahovali dnes pri páde parašutistu na letisku Slávnica. Muž po páde utrpel závažné poranenia, ktorým aj napriek rýchlemu zásahu záchranárov, na mieste podľahol. Neodkladnú lekársku starostlivosť mu poskytla primárne posádka RLP, po prílete vrtuľníka spolupracovali v resuscitácii aj leteckí záchranári. Resuscitačné postupy žiaľ neboli úspešné.

Vrtuľník z Bratislavy pomáhal pri úraze 5-ročného dieťaťa

Bratislavskí leteckí záchranári leteli dnes v popoludňajších hodinách do Hlohovca, kde rýchly prevoz vrtuľníkom do nemocnice potrebovalo 5-ročné dievča. Po páde na hlavu malo dieťa ťažkú poruchu vedomia. Prvotné ošetrenie poskytli dievčaťu pozemní záchranári, ktorí ju previezli do areálu futbalového ihriska v Hlohovci. Tam vrtuľník z Bratislavy pristál a následne pacientku prevzali do svojej starostlivosti leteckí záchranári. Dievča s poranením hlavy napojili na umelú pľúcnu ventiláciu a preložili na palubu vrtuľníka. Prevezené bolo do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave, let prebehol bez komplikácií.