Lesného pracovníka zranil padajúci konár

V ranných hodinách letela posádka VZZS ATE z Nitry do lesného terénu pri obci Kolačno (okres Partizánske). 30-ročného lesného pracovníka zasiahol padajúci konár, poranil mu obe horné končatiny. Vrtuľník s posádkou pristál na lúke v blízkosti raneného, lekár leteckých záchranárov mu v spolupráci s privolanou RZP poskytol prednemocničné ošetrenie. V stabilizovanom stave ho následne previezli vrtuľníkom do nemocnice v Nitre.

Úraz motocyklistu v obci Veľké Rovné

Žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE bola dnes okolo poludnia privolaná k zrážke motocyklistu s osobným autom v obci Veľké Rovné. Pilot vrtuľníka s lekárom a záchranárom na palube pristál v blízkosti miesta nehody, 29-ročný motocyklista utrpel viaceré poranenia dolných končatín, bol v pri vedomí. Leteckí záchranári ho na mieste ošetrili, následne preložili na palubu vrtuľníka a previezli do nemocnice v Žiline.

Tragický pád zo stožiara vysokého napätia

V dopoludňajších hodinách zasahovala dnes pri páde z výšky pri obci Blatnica posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zo strediska Žilina. Leteckých záchranárov privolali k úrazu pracovníka, ktorý spadol zo stožiara vysokého napätia z výšky približne 20 metrov. Muž ostal po páde v bezvedomí. Záchranné zložky zalarmoval jeho kolega, ktorý tiež ihneď započal laickú resuscitáciu. Na miesto bola vyslaná posádka RZP, ktorá muža prevzala do svojej starostlivosti. Po prílete vrtuľníka v resuscitačných postupoch pokračoval aj lekár leteckých záchranárov. 42-ročný muž žiaľ zraneniam podľahol, utrpel ťažké poranenia nezlučiteľné so životom.

Výbuch v chemickom závode v Šali

Do záchrannej akcie po výbuchu v chemickom závode v Šali bola zapojená aj Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE z Nitry. Rýchly prevoz vrtuľníkom do nemocnice bol potrebný pre 33-ročného muža, ktorý utrpel popáleniny na viac ako 30% povrchu tela. Vrtuľník s posádkou privolaný z Nitry pristál na ihrisku v obci Šaľa – Veča, kde zraneného prevzala od posádky RLP lekárka leteckých záchranárov. Muža napojili na umelú pľúcnu ventiláciu, preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave previezli do Univerzitnej nemocnice Bratislava v Ružinove.

Dopravná nehoda medzi Spišským Štvrtkom a Spišskou Novou Vsou

K čelnej zrážke dvoch osobných áut bola dnes popoludní privolaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Popradu. K zrážke došlo na ceste medzi Spišským Štvrtkom a Spišskou Novou Vsou. Pomoc leteckých záchranárov z Popradu bola privolaná k najťažšie ranenému 24-ročnému mužovi, ktorý bol v bezvedomí a mal viaceré vážne zranenia. Posádka vrtuľníka muža na mieste ošetrila a pripravila na letecký transport. Napojeného na umelú pľúcnu ventiláciu ho preložili na palubu vrtuľníka a previezli do nemocnice v Poprade. Ostatní účastníci dopravnej nehody ostali v starostlivosti pozemných záchranárov.