2006-04-27

Vo večerných hodinách schádzala z Chaty pri Zelenom plese skupina turistov. Neďaleko chaty na turistickom chodníku odpadol 51 ročný D.H. z Košíc. Priatelia sa mu poksili poskytnúť prvú pomoc, ale boli neúspešní. Na výzvu HZS letela na miesto nehody posádka vrtuľníka LZZS. Lekár po prílete vrtuľníka pokračoval v resuscitácii , ale aj on nebol úspešný a o 19:19 hod. konštatoval exitus. Košičan pravdepodobne zomrel na infarkt myokardu. Telo nebohého bolo dopravené do Popradu.

2006-04-24

Posádka LZZS popoludní pomohla 32 ročnému skialpinistovi I.S. z Prešova. Počas zjazdu zo Zbojníckej chaty na Generálšuse vo Veľkej Studenej doline si na ťažkom mokrom snehu zlomil predkolenie. Posádka vrtuľníka ho previezla do popradskej nemocnice.

2006-04-12

Letecka záchranná zdravotná služba ATE, stredisko Nitra pomáhala včera 12.4.2006 večer po 19:00 hod. pri automobilovej nehode v Ivánke pri Nitre. Na železničnom priecestí zrazil vlak osobné auto, v ktorom boli tri osoby z Mojmíroviec. Dve dospelé osoby (dvaja muži - otec a starý otec) zahynuli na mieste nehody, 5 ročný chlapec Martin K. bol prevezený s poraneným mozgom a ďalšími zraneniami do Nitry a následne nočným letom vrtuľníkom LZZS ATE na šepcializované pracovisko Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave.

2006-04-12

Letecka záchranná zdravotná služba ATE, stredisko Nitra pomáhala večer po 19:00 hod pri automobilovej nehode v Ivánke pri Nitre. Na železničnom priecestí zrazil vlak osobné auto, v ktorom boli tri osoby z Mojmíroviec. Dve dospelé osoby (dvaja muži - otec a starý otec) zahynuli na mieste nehody. 5 ročný chlapec Martin K. bol prevezený s poraneným mozgom a ďalšími zraneniami do Nitry a následne nočným letom vrtuľníkom LZZS ATE na špecializované pracovisko Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave.

2006-04-01

Na Skalnatom plese si poranil dolné končatiny 25 ročný M.G z Važca. Vrtuľník LZZS ho dopravil do popradskej nemocnice.