2006-03-26

V Lomnickom sedle vo Vysokých Tatrách zlomila predkolenie 30-ročná lyžiarka Zuzana T. z Prešova. Popoludní volali skialpinisti z Velickej doliny posádku vrtuľníka LZZS na pomoc 27-ročnému Tomášovi B. z Trenčína, ktorý po približne 50 metrovom páde v Krčmárovom žľabe sa zastavil na skalnej sutine. Mal šťastie, lebo si poranil len členok na nohe. Oboch zranených dopravil vrtuľník do popradskej nemocnice.

2006-03-23

Popoludní si počas skialpinistickej túry v Hincovej kotline, v závere Mengusovskej doliny vo V. Tatrách, zlomil nohu 57 ročný nemecký horský vodca Richard F. Na výzvu HZS letela na miesto nehody posádka vrtuľníka LZZS ATE, ktorá za asistencie horských vodcov mu poskytla prvú pomoc a dopravila ho do popradskej nemocnice.

2006-03-23

Popoludnísi počas skialpinistickej túry v Hincovej kotline, v závere Mengusovskej doliny vo Vysokých Tatrách, zlomil nohu 57 ročný nemecký horský vodca Richard F. Na výzvu HZS letela na miesto nehody posádka vrtuľníka LZZS ATE, ktorá za asistencie horských vodcov mu poskytla prvú pomoc a dopravila ho do popradskej nemocnice.

2006-03-19

Do popradskej nemocnice dopravil vrtuľník LZZS ATE 27-ročného českého turistu J.K. z Hostinné, ktorý si zlomil nohu počas túry v okolí chaty. Záchranná akcia sa skončila za tmy po 19–tej hodine.

2006-03-19

Do popradskej nemocnice dopravil vrtuľník LZZS ATE 27-ročného českého turistu J.K. z Hostinné, ktorý si zlomil nohu počas túry v okolí chaty. Záchranná akcia sa skončila za tmy po 19-tej hodine.

2006-03-08

Niekoľko dní sa pokúšali dvaja poľskí horolezci vyliesť novou cestou na Mlynárika v Bielovodskej doline vo Vysokých Tatrách. V stene mali natiahnuté fixné laná, s pomocou ktorých pokračovali v začatej ceste. Dnes predpoludním nastúpili na ďalší pokus zliezť strmú stenu Mlynárika. Počas výstupu sa fixné lano, o ktoré bol zaistený 32 ročný P.M. z Krakowa pretrhlo. Horolezec sa zrútil približne 50 metrov a jeho pád sa skončil v snehu pod stenou. Na výzvu HZS letel na miesto nehody vrtuľník LZZS ATE.

Lekár MUDr. Henryk Zajac mu poskytol prvú pomoc. Posádka vrtuľníka dopravila horolezca s vážnymi poraneniami na viacerých častiach tela do popradskej nemocnice.

2006-03-08

Popoludní spadol v Lukovskom kotle v Nízkych Tatrách 17 ročný lyžiar L.K. z Liptovského Mikuláša. Na výzvu HZS v Jasnej letela na miesto nehody posádka vrtuľníka LZZS ATE. So zlomenou stehennou kosťou bol dopravený do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

2006-03-08

Niekoľko dní sa pokúšali dvaja poľskí horolezcivyliezť novou cestou na Mlynárika v Bielovodskej doline vo Vysokých Tatrách. V stene mali natiahnuté fixné laná, s pomocou ktorých pokračovali v začatej ceste. Počas výstupu k miestu, kde predchádzajúci deňliezli sa na ostrej skalnej hrane pretrhlo fixné lano , o ktoré bol zaistený 32 ročnnýP.M. z Krakova. Horolezec sa zrútil približne 50 metrov a jeho pád skončil v snehu pod stenou. Na výzvu HZS letela na miesto nehody posádka LZZS ATE, ktorá ho s vážnymi poraneniami na viacerých častiach tela dopravila do popradskej nemocnice.