Ďalšia blesková aktivita zasiahla skupinku turistov v Nízkych Tatrách

Dnes popoludní prišlo na stanicu Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby v Banskej Bystrici ďalšie volanie o pomoc po zasiahnutí bleskom. Po neodkladnom vzlete smerovali leteckí záchranári do Nízkych Tatier. Skupinku turistov, ktorých v oblasti vrchu Baba zasiahla blesková aktivita, sa podarilo leteckým záchranárom lokalizovať z paluby vrtuľníka.

Čítať viac

Zranený turista pod Poľským hrebeňom

Posádka leteckých záchranárov z Popradu letela popoludní na pomoc 59-ročnému turistovi, ktorý sa pod Poľským hrebeňom pošmykol a následným pádom dlhým približne 20 metrov utrpel mnohopočetné poranenia po tele.

Čítať viac

V Krupine zasahoval záchranársky vrtuľník

Tím Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Banskej Bystrice letel dnes krátko predpoludním do Krupiny, kde v časti Červená Hora došlo k úrazu 13-ročného chlapca. Po páde zo strechy z výšky približne 3 metrov utrpel poranenie hornej a dolnej končatiny a úraz driekovej časti chrbtice.

Čítať viac

Úraz poľského lezca nad Dračím plesom

Posádka záchranárskeho vrtuľníka vzlietla dnes krátko popoludní zo svojej základne v Poprade a smerovala k Dračiemu plesu, kde po približne 10 metrovom páde utrpel 24-ročný poľský lezec poranenie hornej končatiny.

Čítať viac

Úraz dieťaťa pri Chate pod Rysmi

Dnes dopoludnia bol záchranársky vrtuľník z Popradu privolaný na pomoc k Chate pod Rysmi, k zranenému 7-ročnému dievčatku. Po pošmyknutí a následnom páde utrpela tržné poranenie hlavy v oblasti čela.

Čítať viac

Mimoriadne tragická dopravná nehoda pri obci Zábiedovo

Dnes večer bol privolaný záchranársky vrtuľník zo Žiliny k dopravnej nehode dvoch osobných motorových vozidiel pri obci Zábiedovo (okres Tvrdošín). Po neodkladnom vzlete smeroval vrtuľník k miestu nehody. Štyri osoby z jedného vozidla utrpeli poranenia, ktorým na mieste podľahli a ani privolaní záchranári im už žiaľ, nedokázali pomôcť.

Čítať viac

Dopravná nehoda na diaľnici D2 pri obci Závod

K dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes popoludní na diaľnici D2 pri obci Závod (okres Malacky), bol privolaný na pomoc aj záchranársky vrtuľník z Bratislavy. Posádka pristála priamo na diaľnici, odkiaľ si prevzala do svojej starostlivosti 38-ročnú spolujazdkyňu z osobného motorového vozidla, ktoré skončilo v strome mimo vozovky.

Čítať viac

Pod Smutným sedlom zasahoval záchranársky vrtuľník

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE z Popradu letela dnes dopoludnia na pomoc turistovi, ktorý si pošmyknutím v Smutnom sedle a následným približne 150 metrovým pádom dole do Žiarskej doliny spôsobil mnohopočetné poranenia.

Čítať viac

Zranený pastier pod salašom Ploskej

Banskobystrický záchranársky vrtuľník bol dnes ráno privolaný na pomoc do Veľkej Fatry, kde náhodná turistka našla pod vrchom Ploská ležať muža a zavolala pomoc. Na palubu sa pridal aj jeden horský záchranár, následne vrtuľník smeroval k uvedenému miestu.

Čítať viac

Lesný úraz nad obcou Valaská

K lesnému úrazu, ktorý sa stal dnes dopoludnia nad obcou Valaská (okres Brezno), bol privolaný na pomoc záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice. 53-ročného muža v lesnom teréne pri manipulácií s drevom zasiahol strom do oblasti hlavy a ramena.

Čítať viac