2009-02-28

Vrtuľník LZZS ATE z Popradu letel popoludní do Dobšinej. O zásah požiadala posádka RLP Dobšiná kvôli rýchlosti a šetrnosti transportu. Vrtuľník pristál priamo na námestí v Dobšinej, kde 54 ročného muža so srdcovou príhodou prebrala posádka LZZS priamo od RLP. S pacientom vrtuľník smeroval do Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb do Košíc.

2009-02-28

Popoludní zasahovala košická posádka LZZS ATE na Kojšovskej holi. 54 ročný muž z Prešova utrpel pri páde na bežkách zlomeninu ľavej stehennej kosti. Úraz sa stal v nedostupnom teréne, vrtuľník pristál na najbližšom možnom mieste a k pacientovi smeroval lekár LZZS spolu s horolezcami, ktorí ho pomohli po vyšetrení a ošetrení, transportovať na nosidlách k vrtuľníku. Nasledoval prevoz do Traumacentra v Košiciach.

2009-02-28

Vrtuľník LZZS ATE z Banskej Bystrice letel ráno k pracovnému úrazu v lese v lokalite nad Čiernym Balogom. V oblasti Cihľa, na kopci Krížna privalil lesný traktor 33 ročného muža. Keďže išlo o nedostupný terén, lekára vysadili k pacientovi pomocou palubného navijaku. Na mieste už boli hasiči, ktorí vyprosťovali muža spod traktora. Lekár LZZS sa dostal k pacientovi pod traktor, muž bol bez životných funkcií. Po jeho vyprostení, lekár konštatoval smrť, ktorá nastala krátko po privalení ťažkým strojom.

2009-02-27

Podvečer letel vrtuľník LZZS ATE z Košíc k tragickej dopravnej nehode. Stala sa na konci obce Vajkovce v okrese Košice Okolie. Išlo o zrážku dvoch osobných áut, pri ktorej zahynuli dvaja ľudia. Ťažko zraneného 39 ročného muža vrtuľník previezol po ošetrení na Traumatológiu do Košíc.

2009-02-27

Vrtuľník LZZS ATE z Banskej Bystrice zasahoval dnes pri pracovnom úraze v obci Poníky pri Banskej Bystrici. 33 ročný muž z Banskej Bystrice si pri práci v lakovni spôsobil otvorenú zlomeninu predkolenia. Pomoc leteckej záchranky privolala RZP, pretože u pacienta bolo podozrenie na šokový stav spôsobený väčšou stratou krvi. Vrtuľník LZZS, po vyšetrení a ošetrení pacienta lekárom, transportoval pacienta do banskobystrickej nemocnice.

2009-02-25

Leteckí záchranári ATE z Popradu leteli popoludní do Západných Tatier. V Jamnickej doline, v oblasti Jamnickych plies, si pri páde na lyžiach zlomil predkolenie 50 ročný muž z Liptovského Mikuláša. V náročnom teréne vykonali záchranári technický zásah, keď lekára najprv vysadili pomocou palubného navijaku k zranenému. Po jeho ošetrení ho rovnakým spôsobom naložili na palubu vrtuľníka, ktorý ho transportoval do popradskej nemocnice.

2009-02-21

Ani vrtuľník LZZS ATE z Bratislavy dnes neostal bez zásahu. Popludní ho privolali na pomoc skialpinistovi, ktorý sa vybral na túru na kopec Vysoká pri Kuchyni. 36 ročný muž z Palárikova sa pri fotení pošmykol na lyžiach a vykĺbil si pravé koleno. Záchranári museli muža po ošetrení zniesť asi 500 m nižšie k vrtuľníku a po naložení ho previezli na Traumatológiu FNsP na bratislavských Kramároch.

2009-02-21

Vrtuľník LZZS ATE z Banskej Bystrice popoludní opäť zasahoval v Polomke. Na lyžiarskom svahu sa zranil 23 ročný snowboardista z Nitry. S podozrením na poranenie chrbtice ho po ošetrení previezli leteckí záchranári do banskobystrickej nemocnice.

2009-02-21

Tri vrtuľníky LZZS ATE z Banskej Bystrice, Košíc a Popradu dnes predpoludním leteli k tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala na konci obce Polomka, v okrese Brezno, v smere k lyžiarskemu stredisku. Na nechránenom železničnom priecestí došlo k zrážke autobusu z Bánoviec nad Bebravou s vlakom. 11 osôb zrážku neprežilo. Dve ťažko zranené pacientky prevážal banskobystrický a košický vrtuľník (17 ročná pacientka s poranením chrbtice a predkolenia, s trvalým pobytom v Srbsku) do Roosveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Vrtuľník z Banskej Bystrice následne letel pre pacienta (ročník narodenia 1961), ktorý bol bezprostredne po nehode transportovaný sanitkou do nemocnice v Brezne, ale jeho zdravotný stav sa zhoršil a potreboval prevoz na vyššie pracovisko, teda do Banskej Bystrice. Muž mal mnohopočetné ťažké zranenia. Popradský vrtuľník letel k nehode ako posledný kvôli zlým meteorologickým podmienkam, ale počas letu bol z akcie odvolaný.

2009-02-15

V lyžiarskom stredisku v Poráčskej doline pristál popoludní vrtuľník LZZS ATE z Košíc. Posádku privolali k poraneniu kolena 32 ročného lyžiara z Prešova. Vrtuľník pristál pod lyžiarskym svahom. Pacienta po vyšetrení a ošetrení naložili na palubu vrtuľníka a transportovali na Traumatológiu do prešovskej nemocnice.