Pod Tomášovským výhľadom skolaboval muž

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Popradu bola dnes podvečer privolaná do Slovenského raja, kde v oblasti pod Tomášovským výhľadom došlo u 50-ročného muža k náhlej zástave obehu.

Čítať viac

Mužovi po páde z Medvedej Skaly pomáhal záchranársky vrtuľník

Leteckí záchranári z Bratislavy boli dnes popoludní privolaní na pomoc do oblasti Medvedej skaly (Modra), kde mal z lezeckej skaly spadnúť muž. Po neodkladnom vzlete a rekognoskácii terénu sa posádka leteckých záchranárov rozhodla pri záchrannej akcii použiť lanovú techniku – záves, pomocou ktorého bol lekár z paluby vysadený v tesnej blízkosti zraneného.

Čítať viac

Tragické následky zrážky dvoch osobných áut

K dopravnej nehode dvoch osobných motorových vozidiel, ktorá sa stala dnes popoludní medzi obcami Šoporňa a Šintava (okres Galanta), bol privolaný aj záchranársky vrtuľník z Nitry. Jedna osoba svojim zraneniam, žiaľ, na mieste podľahla.

Čítať viac

Úraz motokrosového pretekára v okrese Krupina

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE z Banskej Bystrice bola dnes požiadaná o pomoc pre motokrosového pretekára do obce Sebechleby (okres Krupina). Po neodkladnom vzlete smeroval záchranársky vrtuľník k miestu určenia a pristál v blízkosti nehody.

Čítať viac

Volanie o pomoc zo Západných Tatier

Dnes popoludní dostala posádka leteckých záchranárov z Banskej Bystrice požiadavku o súčinnosť pri záchrane turistky pod vrchom Ostredok v Západných Tatrách, ktorá po pošmyknutí mala podľa svedkov padať dole strmým terénom približne 50 metrov.

Čítať viac

Zrazeného chlapca v obci Gbely prevážal záchranársky vrtuľník

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy pristával dnes popoludní na futbalovom ihrisku v obci Gbely (okres Skalica). Posádka leteckých záchranárov si tam od rýchlej zdravotnej pomoci prevzala do svojej starostlivosti 11-ročného chlapca, ktorého na bicykli v obci zrazilo auto. Po doplnení liečby a preložení na palubu bol s početnými odreninami po tele v stabilizovanom stave letecky transportovaný do Národného ústavu detských chorôb v Bratislave.

Čítať viac

Dopravná nehoda pri Spišskom Podhradí

K ďalšej dopravnej nehode, ktorá sa stala v katastri obce Spišské Podhradie, smeroval záchranársky vrtuľník z Košíc. Po zabezpečení miesta políciou pristál pilot priamo pri nehode. Posádka leteckých záchranárov si do svojej starostlivosti prevzala 7-ročného chlapca, ktorý bol po náraze v bezvedomí.

Čítať viac

Dopravná nehoda na diaľnici D1 pri Chminianskej Novej Vsi

Posádka leteckých záchranárov z Popradu letela včera popoludní k dopravnej nehode, ktorá sa stala na diaľnici D1 pri Chminianskej Novej Vsi.

Čítať viac

Úraz elektrickým prúdom vo Veľkom Mederi

Leteckí záchranári z Bratislavy leteli dnes napoludnie do Veľkého Medera. Pri prácach na stĺpoch vysokého napätia zasiahol elektrický prúd 51-ročného robotníka. Záchranársky vrtuľník pristál v blízkosti miesta nehody, kde si posádka prevzala pacienta od hasičov do svojej starostlivosti.

Čítať viac

V Zázrivej sa prevrátil traktorista s traktorom

Dnes dopoludnia bola posádka leteckých záchranárov zo Žiliny privolaná k obci Zázrivá (okres Dolný Kubín) na pomoc traktoristovi, ktorý sa so svojim traktorom niekoľko krát prevrátil a nakoniec z neho vypadol.

Čítať viac