Pri zostupe z Vysokej sa zranil poľský turista

Posádka leteckých záchranárov z Popradu dostala dnes dopoludnia požiadavku o zásah do Vysokých Tatier. Pri schádzaní z vrchu Vysoká spadol 52-ročný turista z Poľska, pričom si spôsobil luxáciu ľavého ramenného kĺbu a v zostupe už nedokázal pokračovať ďalej. Lekárka bola k zranenému vysadená pomocou palubného navijaka. Zranenie mu ošetrila, v transportnej sedačke ho záchranári z miesta evakuovali a letecky previezli do popradskej nemocnice.

Čítať viac

K pôrodu v Čachticiach bol privolaný záchranársky vrtuľník

osádka leteckých záchranárov z Trenčína bola dnes predpoludním privolaná do obce Čachtice (okres Nové Mesto nad Váhom) k pôrodu 26-ročnej mamičky.

Čítať viac

Vrtuľníky a lietadlá AIR – TRANSPORT EUROPE budú aj najbližších šesť rokov pomáhať pacientom na celom území Slovenska

Spoločnosť AIR – TRANSPORT EUROPE (ATE) pôsobí v leteckej záchrane viac ako 28 rokov. Za jej úspechmi a dobre odvedenou prácou stojí tím zohratých ľudí z radov pilotov, lekárov, záchranárov, mechanikov a manažérov. Spoločnosť sa dlhodobým úsilím, vytrvalou prácou a strategickými rozhodnutiami rozvíjala a postupne sa jej podarilo získať pozíciu prevádzkovateľa všetkých základní leteckej záchrannej služby na Slovensku. Od roku 2017 sa stala prevádzkovateľom aj stanice leteckej záchrannej služby Olomouc v susednom Česku.

Čítať viac

K dopravnej nehode na diaľnici D1 pri Hlohovci boli vyslané dva záchranárske vrtuľníky

K hromadnej dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes popoludní na diaľnici D1 v smere na Hlohovec, boli vyslané dva záchranárske vrtuľníky.

Čítať viac

Mužovi po páde z lešenia pomáhal záchranársky vrtuľník

Dnes dopoludnia bol záchranársky vrtuľník z Nitry vyslaný do obce Sokolce (okres Komárno). Rýchly a šetrný transport do nemocnice potreboval muž, (45) ktorý po páde z lešenia z výšky približne 4 metrov utrpel poranenie hlavy a chrbtice.

Čítať viac

Úraz robotníka pri výstavbe diaľničného obchvatu pri Prešove

Košická posádka leteckých záchranárov smerovala dnes ráno k Prešovu, kde pri výstavbe diaľničného obchvatu došlo k úrazu robotníka.

Čítať viac

V Perneku zasahoval záchranársky vrtuľník

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy letel dnes dopoludnia do obce Pernek (okres Malacky). Na futbalovom ihrisku si posádka leteckých záchranárov od rýchlej zdravotnej pomoci prevzala do svojej starostlivosti 55-ročného muža, ktorý s osobným motorovým vozidlom narazil v obci do rodinného domu.

Čítať viac

Vážna dopravná nehoda pri obci Hrašné

Dnes ráno bol záchranársky vrtuľník z Trenčína vyslaný k dopravnej nehode dvoch osobných motorových vozidiel, ku ktorej došlo za obcou Hrašné (okres Myjava).

Čítať viac

Pri Turovských vodopádoch zasahoval vrtuľník

Posádka leteckých záchranárov z Banskej Bystrice letela dnes dopoludnia na pomoc mužovi, ktorého pri Turovských vodopádoch (obec Turová) zasiahla uvoľnená skala.

Čítať viac

Záchranársky vrtuľník letel na pomoc žene po páde z motocykla

Posádka leteckých záchranárov z Nitry letela dnes podvečer do obce Salka (okres Nové Zámky), kde došlo k dopravnej nehode motocykla.

Čítať viac