Pád vetroňa v Partizánskom

o strediska Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE v Trenčíne vzlietol dnes neskoro popoludní záchranársky vrtuľník a smeroval na letisko Malé Bielice v Partizánskom, kde bol hlásený pád vetroňa.

Čítať viac

Utopenému mužovi leteli na pomoc leteckí záchranári

Leteckí záchranári z Bratislavy boli dnes popoludní privolaní k Rusovskému jazeru, do mestskej časti Bratislava – Rusovce k mužovi, ktorý bol po topení sa v bezvedomí.

Čítať viac

Pri úraze motokrosového pretekára pomáhal vrtuľník

Záchranársky vrtuľník z Košíc letel dnes napoludnie do Stropkova, kde sa na motokrosových pretekoch zranil 16-ročný pretekár.

Čítať viac

Leteckí záchranári pomáhali cyklistovi aj pri dopravnej nehode

Posádka leteckých záchranárov zo Žiliny bola dnes dopoludnia požiadaná o súčinnosť pri záchrane zraneného cyklistu na Malinôm Brde.

Čítať viac

Spod Lomnického štítu prišlo volanie o pomoc

Dnes popoludní bol záchranársky vrtuľník z Popradu vyžiadaný o pomoc volanú z Vysokých Tatier. Posádka sa práve vracala z predchádzajúceho zásahu z Banskej Bystrice a tak po pridaní sa horského záchranára na palubu nabral vrtuľník smer priamo pod Lomnický štít.

Čítať viac

Trom skolbovaným turistom v horách pomáhal vrtuľník

Popradský záchranársky vrtuľník so svojou trojčlennou posádkou bol popoludní opäť vyslaný niekoľkokrát do terénu. Najskôr letel na pomoc do Západných Tatier českej turistke, ktorá pod vrchom Ostrý Roháč pocítila náhlu nevoľnosť a dole už nedokázala zostúpiť samostatne.

Čítať viac

Muž spadol zo stromu z výšky piatich metrov

Záchranársky vrtuľník z Košíc dnes predpoludním smeroval do obce Tuhrina (okres Prešov). Pomoc záchranárov potreboval 42-ročný muž, ktorý spadol zo stromu z výšky približne 5 metrov.

Čítať viac

Olomoučtí záchranáři absolvovali výcvik v Tatrách

Olomouc, 25. 6. 2019 – Záchranáři, lékaři a piloti Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje absolvovali v uplynulých týdnech výcvik ve slovenských Tatrách.

Čítať viac

Nad obcou Súlovce zasahoval vrtuľník

Posádka leteckých záchranárov z Nitry bola dnes popoludní privolaná na pomoc pilčíkovi do lesného terénu.

Čítať viac

Pod Holým vrchom skolaboval muž

Dnes predpoludním vzlietol záchranársky vrtuľník zo svojej základne v Poprade a smeroval do Západných Tatier.

Čítať viac