15-ročné dievča zasiahol elektrický prúd

Vo večerných hodinách prijalo stredisko Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Nitry výzvu na zásah v Leviciach. Na železničnej stanici zasiahol elektrický prúd 15-ročné dievča. Po prílete v Leviciach prevzala posádka vrtuľníka pacientku od ambulancie Rýchlej lekárskej pomoci. Pacientka utrpela popáleniny na viac ako 30% povrchu tela. Napojená na umelú pľúcnu ventiláciu bola naložená na palubu vrtuľníka a prevezená do Univerzitnej nemocnice Bratislava v Ružinove.

Leteckí záchranári z Bratislavy zasahovali dnes popoludní dva razy

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Bratislavy zasahovala dnes popoludní dvakrát. V prvom prípade letel vrtuľník z Bratislavy do obce Suchá nad Parnou (okres Trnava). Pomoc leteckých záchranárov bola privolaná k 21-ročnej žene, ktorá spadla z výšky približne 4 metre. Vrtuľník pristál na poli blízko zranenej, jeho posádka v spolupráci s pozemnými záchranármi ženu ošetrila a pripravila na transport vrtuľníkom. Ženu s poranením chrbtice previezol vrtuľník do Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramáre. Následne prijala posádka vrtuľníka ďalšiu výzvu na zásah k dopravnej nehode. Na ceste medzi Pezinkom a Pezinskou Babou došlo k zrážke motocykla s osobným autom. Na mieste zasahovali hasiči a pozemní záchranári, na pomoc privolali aj leteckých záchranárov. Posádka vrtuľníka prevzala na mieste nehody 22- ročnú ženu, ktorá pri dopravnej nehode na motocykli utrpela poranenia viacerých častí tela. Žena bola pri vedomí, po ošetrení ju v stabilizovanom stave naložili na palubu vrtuľníka a previezli do Univerzitnej nemocnice Bratislava- Ružinov.

Leteckí záchranári z Popradu zasahovali vo Vysokých Tatrách

Stredisko Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE v Poprade prijalo dnes dopoludnia požiadavku na zásah vo Vysokých Tatrách. Pomoc leteckých záchranárov bola privolaná z Chaty pri Zelenom plese k turistovi s poranením hlavy. Po prílete posádky lekár 28-ročného zraneného muža ošetril a pripravil na transport vrtuľníkom. Následne ho previezli do Popradu a odovzdali ambulancii Rýchlej zdravotnej pomoci. Na zásahu spolupracovali leteckí záchranári s Horskou záchrannou službou.

Pri práci s drevom spadol z výšky lesný pracovník

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE zo strediska Žilina zasahovala dnes v lese pri Kláštore pod Znievom. Počas nakladania dreva na nákladné auto sa zranil 29-ročný lesný pracovník, spadol z výšky približne 5 metrov. Vrtuľník zo Žiliny pristál blízko miesta nehody, pri príchode záchranárov bol muž v bezvedomí. Zranenému ošetrili hlavu, zafixovali ho do evakuačného vaku a naložili na palubu vrtuľníka. Napojený na umelú pľúcnu ventiláciu bol pacient prevezený do Univerzitnej nemocnice Martin.

Pri stavbe lanovky padol z výšky 33-ročný pracovník

Stredisko Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE v Poprade prijalo dnes požiadavku na zásah vo Vysokých Tatrách. Pri stavbe lanovky na stanici Štart spadol z výšky približne 4 metrov 33-ročný pracovník. Vrtuľník pristál blízko miesta nehody. Lekár poskytol zranenému na mieste neodkladnú zdravotnú starostlivosť. V spolupráci s Horskou záchrannou službou naložili pacienta s viacerými poraneniami tela na palubu vrtuľníka a leteli s ním do Nemocnice Poprad.

Muž dostal v lese epileptický záchvat, zasahovali leteckí záchranári

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE zo strediska Košice letela dnes do lesa neďaleko obce Michalok (okres Vranov nad Topľou). Pri práci s drevom dostal 30-ročný muž kŕče a upadol do bezvedomia. Leteckí záchranári vrtuľníkom pristáli na kraji lesa blízko zraneného. Lekár podal pacientovi v teréne neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Muža s epileptickým záchvatom následne preložili na palubu vrtuľníka a leteli s ním do nemocnice Vranov nad Topľou.