Zranený motocyklista v obci Lovinobaňa

Posádka VZZS ATE z Banskej Bystrice zasahovala dnes poobede pri dopravnej nehode v obci Lovinobaňa, kde sa zrazil motocyklista s osobným autom. Pomoc vrtuľníka potreboval motocyklista, ktorý mal poranené dolné končatiny. Lekár VZZS ATE 40-ročného muža ošetril, následne bol prevezený do Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Lučenec.

Dopravná nehoda medzi Demandicami a Šahami

Leteckí záchranári zo strediska VZZS ATE Nitra leteli dnes dopoludnia k dopravnej nehode na ceste medzi Demandicami a Šahami, kde osobné auto údajne zišlo z cesty do poľa. Vrtuľník pristál priamo na ceste, jeho posádka pomáhala 24-ročnému mužovi, ktorého z auta vyslobodili hasiči. Muž pri nehode utrpel poranenia hlavy a chrbtice, vrtuľník ho po primárnom ošetrení previezol do Fakultnej nemocnice Nitra. Pri nehode zasahovali tiež pozemní záchranári.

Turistovi v Tatrách pomáhal vrtuľník

Posádka vrtuľníka VZZS ATE pomáhala dnes turistovi vo Vysokých Tatrách. 29-ročný muž počas turistiky v blízkosti Chaty pri Zelenom plese spadol a poranil si rameno. Pomoc leteckých záchranárov zavolal chatár. Na zásah letela posádka zo strediska Poprad, muža z Tatier previezli do Nemocnice Poprad.

Rušný víkend leteckých záchranárov

Počas uplynulého víkendu vzlietli vrtuľníky Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR – TRANSPORT EUROPE (VZZS ATE) presne dvadsaťdvakrát. Priamo do terénu leteli na pomoc posádky ATE jedenásťkrát, v troch prípadoch išlo o úrazy detí a v troch prípadoch o dopravné nehody. Medzinemocničných prevozov pacientov do špecializovaných zdravotných zariadení uskutočnili tiež jedenásť, vo väčšine prípadov išlo o pacientov s akútnym infarktom myokardu prevážaných do tzv. kardiocentier.

Čítať viac

V Cíferi zrazilo auto 10-ročné dieťa

Stredisko Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE (VZZS ATE) v Bratislave dostalo dnes popoludní požiadavku na zásah v obci Cífer (okres Trnava). Leteckí záchranári boli privolaní na pomoc 10-ročnému dieťaťu, ktoré v obci zrazilo osobné auto. Posádka VZZS ATE prevzala dieťa s poranenou dolnou končatinou od pozemných záchranárov. Po primárnom ošetrení bolo dieťa prevezené vrtuľníkom do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava.

Muž v bezvedomí v Sološnici a dopravná nehoda pri Senci

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE (VZZS ATE) z Bratislavy dnes zasahovala dvakrát. Prvý raz vzlietol vrtuľník z Bratislavy dopoludnia a smeroval do Sološnice. 39-ročný muž tam po páde z výšky utrpel poranenie hlavy a bol v bezvedomí. Muža primárne ošetrila posádka RLP, na umelej pľúcnej ventilácii ho odovzdali leteckým záchranárom, ktorí s ním leteli do Univerzitnej nemocnice Bratislava-Kramáre. Popoludní bola posádka VZZS ATE z Bratislavy vyzvaná na zásah k dopravnej nehode. Na ceste medzi Pezinkom a Sencom sa zrazila dodávka s osobným autom. Neodkladnú zdravotnú starostlivosť potreboval vodič dodávky, ktorý mal poranenú hlavu a hrudník. Na mieste zasahovali pozemní aj leteckí záchranári. 42-ročný muž bol pri vedomí, po ošetrení ho v stabilizovanom stave naložili na palubu vrtuľníka a previezli do Univerzitnej nemocnice Bratislava-Kramáre.

Muž v bezvedomí v Dolnom Lopašove

Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE (VZZS ATE) zasahovala dnes popoludní v obci Dolný Lopašov. 61-ročného muža našli v obci ležať v bezvedomí. Na mieste zasahovali pozemní záchranári, na pomoc však privolali aj posádku VZZS ATE. Leteckí záchranári vrtuľníkom pristáli na miestnom ihrisku, muža ošetrili a previezli do Univerzitnej nemocnice Bratislava - Kramáre.

Dopravná nehoda pri obci Jablonov nad Turňou

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE zo strediska Košice letela dnes popoludní k dopravnej nehode v blízkosti obce Jablonov nad Turňou. Leteckí záchranári pomáhali na mieste 40-ročnej žene, ktorá pri zrážke dvoch osobných áut utrpela poranenie chrbtice. Posádka vrtuľníka ženu ošetrila a previezla na Kliniku úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice.

V Zlatých Moravciach padol muž z výšky, pomáhali mu aj leteckí záchranári

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE zasahovala dnes v Zlatých Moravciach. Po páde z výšky tam utrpel 38-ročný muž viacnásobné poranenia tela. Muža prevzali leteckí záchranári na miestnom ihrisku od RLP Zlaté Moravce, vrtuľníkom bol prevezený do Fakultnej nemocnice Nitra.