Vážna dopravná nehoda v okrese Levice

Nitrianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE zasahovala dnes v okrese Levice pri vážnej dopravnej nehode. Pri obci Tekovské Lužany sa zrazilo osobné auto s nákladným. Leteckí záchranári pomáhali 36-ročnému spolujazdcovi osobného auta, ktorý utrpel devastačné poranenia dolných končatín a poranenia panvy. Neodkladnú zdravotnú starostlivosť poskytol lekár VZZS ATE mužovi už počas jeho vyprosťovania hasičmi z auta. Po úplnom vyslobodení z auta a ošetrení previezli pacienta vrtuľníkom do Fakultnej nemocnice s poliklinikou Nové Zámky.

Dopravná nehoda v Dudinciach

Neskoro popoludní ukončila záchrannú akciu posádka VZZS ATE z Nitry. Vrtuľník ATE letel k dopravnej nehode v obci Dudince, pri ktorej sa zrazil motocykel s autobusom. Na mieste bol zranený motocyklista, ktorého primárne ošetrili členovia RZP Dudince, na pomoc však privolali aj Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu. Leteckí záchranári pacienta prevzali a previezli do Fakultnej nemocnice s poliklinikou Nové Zámky.

Úraz skateboardistu na Červenom Kameni

Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE (VZZS ATE) letela dnes na pomoc zranenému skateboardistovi na Červenom Kameni. 22-ročnému mužovi ošetrila lekárka VZZS ATE v spolupráci s miestnou posádkou RLP poranenia hlavy a chrbtice. Pacient bol pri vedomí. V stabilizovanom stave bol prevezený vrtuľníkom do Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre.

Posádka VZZS ATE v Žiline zasahovala dnes na dvoch miestach

Na prvý zásah letel vrtuľník ATE do Valčianskej doliny, kde si lesný pracovník pri sadení stromov poranil dolnú končatinu. Lekár VZZS ATE sa k 37-ročnému mužovi v ťažko dostupnom teréne dostal pomocou palubného navijaka. Pacient bol po ošetrení a evakuácii z terénu prevezený do Univerzitnej nemocnice Martin. Po druhý raz letela žilinská posádka VZZS ATE do Trstenej k 52-ročnému mužovi, ktorý utrpel popáleniny na 30% povrchu tela. V spolupráci s RLP bol muž ošetrený, napojený na umelú pľúcnu ventiláciu a prevezený do Nemocnice Košice-Šaca.

Zranený motocyklista v Lučenci

Stredisko Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE v Banskej Bystrici prijalo dnes dopoludnia požiadavku na zásah v Lučenci. Rýchly prevoz vrtuľníkom potreboval zranený 33- ročný motocyklista, ktorý mal poruchu vedomia a viacnásobné poranenia tela. Muža prevzali leteckí záchranári v lučeneckej nemocnici. Vrtuľníkom bol prevezený do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosvelta Banská Bystrica.

Dopravná nehoda v obci Kecerovské Pekľany

Košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE (VZZS ATE) bola dnes popoludní vyzvaná na zásah v obci Kecerovské Pekľany, okres Košice. Od kolegov z RZP prebrali na miestnom ihrisku leteckí záchranári 2-ročné dieťa, ktoré bolo zrazené autom a utrpelo poranenia hlavy. Dieťa bolo prevezené vrtuľníkom na Kliniku úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice.

Muž na štvorkolke zrazil divú zver

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Popradu zasahovala dnes dopoludnia na poľnej ceste za obcou Mlynky v okrese Spišská Nová Ves. Pomoc vrtuľníka potreboval 34-ročný muž, ktorý počas jazdy na štvorkolke zrazil divú zver a utrpel viacnásobné poranenia tela. Pri príchode posádky na miesto nehody bol muž v bezvedomí. Po ošetrení a pri vedomí bol muž prevezený do Nemocnice Poprad.

Posádka VZZS ATE zasahovala pri nehode vrtuľníka

Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE (VZZS ATE) zasahovala dnes v blízkosti obce Malženice. Privolaná bola k nehode vrtuľníka, ktorá sa stala dopoludnia neďaleko letiska v okrese Trnava. Od RLP Trnava prevzali leteckí záchranári 53-ročného muža, ktorý utrpel viacnásobné poranenia tela. Pacienta v stabilizovanom stave previezol vrtuľník VZZS ATE do Univerzitnej nemocnice Bratislava- Kramáre.

Vrtuľník ATE z Košíc zasahoval v Kráľovskom Chlmci

Posádka VZZS ATE z Košíc prebrala dnes popoludní od RLP Kráľovský Chlmec 60-ročného muža, ktorý spadol zo stromu. Pád z výšky spôsobil mužovi poranenie chrbtice. Po prevoze vrtuľníkom bol pacient odovzdaný na Klinike úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice.

Zranený skialpinista v Malej Studenej doline

Posádka VZZS ATE z Popradu bola dnes privolaná k zranenému skialpinistovi vo Vysokých Tatrách. 38-ročný muž si v Malej Studenej doline zranil dolnú končatinu a potreboval pomoc vrtuľníka. Lekár VZZS ATE sa k zranenému dostal pomocou palubného navijaka. Po ošetrení bol pacient evakuovaný z terénu v horizontálnej sieti, počas medzipristátia naložený na palubu vrtuľníka a prevezený do Nemocnice Poprad.