Oživovacie postupy boli úspešné, muža transportovali do FNsP v Prešove

Košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela popoludní do Červenice pri Dubníku. Na mieste bol 76-ročný muž, ktorý nedýchal. Laickú resuscitáciu započali príbuzní pacienta. Okamžite po prílete na miesto pokračovali v resuscitácii leteckí záchranári a následne sa pridala aj posádka RLP z Prešova. Zresuscitovaného pacienta leteckí záchranári transportovali na Kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny do FNsP v Prešove.

Na Sklanatom Plese sa zranil mladý snowboardista

Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela na Skalnaté Pleso. 21-ročný slovenský snowboardista spadol na chrbticu. Leteckí záchranári prevzali pacienta od záchranárov HZS, podali mu liečbu a s poranením driekovej chrbtice ho transportovali do Nemocnice Poprad.

Leteckí záchranári zasahovali na Martinských holiach

Žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela popoludní na Martinské hole. Pri lyžovaní spadol 11-ročný chlapec z okresu Čadca a zlomil si pravé predkolenie. Primárne pri pacientovi zasahovali záchranári HZS, od ktorých zraneného prevzali leteckí záchranári a transportovali ho do UN v Martine.

Košická posádka VZZS zasahovala v Kecerovciach

Ďalší let košickej posádky Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE smeroval do Keceroviec. Na mieste posádka RZP resuscitovala približne 60-ročného pacienta. Leteckí záchranári pokračovali v oživovacích postupoch, resuscitácia však nebola úspešná

Košická posádka VZZS zasahovala v Smolníku

Košická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala v Smolníku. Na mieste bola 79-ročná pacientka s poruchou vedomia. Oživovacie postupy započala posádka RZP z Medzeva a v resuscitácii pokračovali aj leteckí záchranári. Žiaľ neúspešne.

Na Chopku sa zranil poľský lyžiar

Banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE zasahovala pri lyžiarskom úraze. Na zjazdovke Chopok - Dereše sa zranil 23-ročný Poliak. Leteckí záchranári pristáli na zjazdovke, ošetrili pacientovi otvorenú zlomeninu pravého predkolenia a transportovali ho vrtuľníkom do nemocnice v Brezne.

V Tatranskej Lomnici bola 17-ročná lyžiarka v bezvedomí

Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela predpoludním do Tatranskej Lomnice. Na lyžiarskom svahu Čučoriedky sa nachádzala 17-ročná účastníčka lyžiarskeho zájazdu, ktorá bola v bezvedomí. Pacientku leteckí záchranári prevzali od posádky HZS, podali jej liečbu a s podozrením na vážne poranenie hlavy ju transportovali do Nemocnice Poprad.

Muž spadol pri orezávaní stromov z takmer 10-metrovej výšky

Žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela predpoludním do obce Štiavnik v okrese Bytča. Pri orezávaní stromov spadol z takmer 10-metrovej výšky 45-ročný muža. Pri páde si spôsobil poranenie hlavy a pravdepodobne aj hrudníka. Leteckí záchranári ho v spolupráci s posádkou RLP Bytča ošetrili a transportovali do FNsP v Žiline.

Ďalšie dva lyžiarske úrazy

Popoludní letela banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE k dvom lyžiarskym úrazom na svahu v Hodruši - Hámroch. Nezávisle od seba došlo na tom isto svahu a v tom istom čase k dvom lyžiarskym úrazom. Leteckí záchranári ošetrili 37-ročného pacienta z okresu Trnava, ktorý si pri páde spôsobil zlomeninu stehna. Následne ho vrtuľníkom transportovali do FNsP F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici. Pacienta so zlomeninou predkolenia ošetrili pozemní záchranári.

Lesného robotníka zasiahol napílený konár

Banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do lesa pri obci Gápeľ v okrese Prievidza. Lesného robotníka z okresu Námestovo zasiahol napílený konár, ktorý sa odlomil. Spôsobil mu otvorenú zlomeninu stehna. V nedostupnom teréne použili lekári na vysadenie lekárky VZZS navijak. Pacienta po ošetrení v stabilizovanom stave a pri vedomí evakuovali z terénu a transportovali do FNsP F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici.