Pri páde dvoch vetroňov zahynuli obaja piloti

Leteckí záchranári zo Žiliny dostali dnes popoludní hlásenie o páde dvoch vetroňov, ktoré sa zrazili v k.o. Trebostovo (okres Martin). Po neodkladnom vzlete smeroval záchranársky vrtuľník k miestu určenia. Presná lokalizácia dopadu vetroňov bola veľmi náročná, keďže išlo o strmý, lesný terén.

Čítať viac

Muža zasiahlo vedenie vysokého napätia

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Banskej Bystrice bola dnes krátko popoludní privolaná k obci Širkovce (okres Rimavská Sobota). Rýchly prevoz do nemocnice potreboval 46-ročný muž, ktorý bol pri oprave stĺpu vysokého napätia zasiahnutý elektrickým prúdom.

Čítať viac

K dopravnej nehode za obcou Včelince letel na pomoc aj vrtuľník

K dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes popoludní na ceste medzi obcou Včelince a Tornaľou, bol na pomoc privolaný aj záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice.

Čítať viac

Zrážka dvoch vozidiel v obci Vajkovce

Záchranársky vrtuľník vzlietol dnes dopoludnia zo svojej základne v Košiciach a smeroval k dopravnej nehode dvoch osobných vozidiel, ktorá sa stala na križovatke v obci Vajkovce (okr. Košice-okolie).

Čítať viac

Leteckí záchranári pomáhali horolezcovi po zasiahnutí lavínou a dvom skialpinistom

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Popradu bola dnes predpoludním požiadaná o súčinnosť pri záchrane spadnutej lavíny. Zo skupiny horolezcov, ktorí liezli Veverkovým ľadopádom strhla jedného z nich, pričom padal dole približne 50 metrov.

Čítať viac