Lyžiarovi aj lezkyni letel na pomoc záchranársky vrtuľník

Záchranársky vrtuľník z Popradu letel dopoludnia na pomoc 42-ročnému lyžiarovi, ktorý si na zjazdovke na Solisku po páde a následnom nevypnutí lyže spôsobil zlomeninu predkolenia. Pri prílete vrtuľníka a vysadení lekárky pomocou lanovej techniky priamo k zranenému sa muž nachádzal v starostlivosti dobrovoľných horských záchranárov THS - DZ, ktorí zranenému poskytli primárnu pomoc.

Čítať viac

Dopravná nehoda pri Muráni

Leteckí záchranári z Banskej Bystrice pomáhali dnes predpoludním pri dopravnej nehode dvoch osobným vozidiel, ktorá sa stala medzi obcou Muráň a Tisovcom. Po prílete k miestu nehody sa traja ľahšie zranení nachádzali v starostlivosti pozemných záchranárov.

Čítať viac

Dva záchranárske vrtuľníka pomáhali zraneným v teréne

Dva záchranárske vrtuľníky pomáhali dnes v teréne dvom lyžiarom a jednému turistovi. Najskôr letela posádka popradskej základne do Tatranskej Lomnice, kde na svahu bola iným lyžiarom zrazená 36-ročná lyžiarka z Rumunska, následkom čoho utrpela poranenie bedrového kĺbu.

Čítať viac

Tragická dopravná nehoda za obcou Kostolište

Dva záchranárske vrtuľníky ATE boli dnes ráno vyslané k vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala za obcou Kostolište smerom na Jakubov (okres Malacky). Išlo o čelnú zrážku troch vozidiel, pri ktorej sa zranili najmenej 3 osoby, žiaľ, jedna svojim zraneniam na mieste podľahla.

Čítať viac

V Západných Tatrách vyhasol ďalší mladý život

Dnes popoludní prišlo na základňu VZZS v Poprade volanie o pomoc zo Západných Tatier. Trojica slovenských skialpinistov pri zlyžovaní Kamenistej doliny so sebou strhla lavínu. Dvoch z nich úplne zasypala.

Čítať viac

Pri sankovaní sa zranil dvojročný chlapec

Záchranársky vrtuľník z Trenčína pristával dnes dopoludnia na vrchu Veľká Javorina, odkiaľ bol hlásený úraz dieťaťa počas sánkovania.

Čítať viac

Slovenské a české posádky záchranárskych vrtuľníkov ATE pomohli v roku 2021 viac ako 3000 pacientom

V roku 2021 vzlietli záchranárske vrtuľníky vo svojom charakteristicky červeno-bielom prevedení spoločnosti AIR-TRANSPORT EUROPE zo siedmich stredísk na Slovensku a z dvoch stredísk v Českej republike na pomoc 3101 pacientom.

Čítať viac

Dva pády turistov v Malej Studenej doline, žiaľ, jeden tragický

Popradskí leteckí záchranári prijali dnes popoludní požiadavku o pomoc do Malej Studenej doliny. 73-ročný turista po pošmyknutí utrpel pád dlhý 100 metrov a hlavou narazil o skalu. Po krátkodobom bezvedomí sa postupne prebral k vedomiu, ale na okolnosti pádu si nepamätal.

Čítať viac

Z vrchu Bystrá spadol turista

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Popradu bola dnes neskoro popoludní privolaná do Západných Tatier. Pomoc v náročnom, exponovanom teréne potreboval 33-ročný poľský turista, ktorý sa počas výstupu na vrch Bystrá pošmykol a padal dole strmým terénom do Gáborovej doliny približne 300 metrov.

Čítať viac

Čelná zrážka dvoch vozidiel pri obci Ďurďošík

K dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes ráno pred obcou Ďurďošík (okres Košice-okolie), bol privolaný aj záchranársky vrtuľník z Košíc.

Čítať viac