Za Šenkvicami sa zrazili tri vozidlá

K vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala medzi ocami Šenkvice a Blatné, bol privolaný aj záchranársky vrtuľník z Bratislavy. Pri zrážke troch osobných vozidiel sa na mieste nachádzalo niekoľko zranených osôb.

Čítať viac

Pád lyžiara pod Rovnou hoľou

Leteckí záchranári z Banskej Bystrice boli dnes dopoludnia privolaní pod vrch Rovná hoľa, kde 28-ročný lyžiar narazil do stromu a poranil si chrbticu.

Čítať viac

Vážna dopravná nehoda na R1 za Nitrou

K vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes popoludní na rýchlostnej ceste R1 za Nitrou, boli na pomoc privolané dva záchranárske vrtuľníky. Po zrážke dvoch kamiónov a jedného osobného vozidla boli z miesta hlásené štyri zranené osoby.

Čítať viac

Popradská posádka dnes zasahoval pri štyroch úrazoch

Posádka leteckých záchranárov z Popradu letela dnes na pomoc štyrom pacientom s úrazmi dolných končatín. Najskôr bola privolaná do Štôlskej doliny, kde si po páde na lyžiach 33-ročná žena vážne poranila koleno.

Čítať viac

Na bežkárskej trati náhle skolaboval muž

Dnes krátko popoludní vzlietol záchranársky vrtuľník zo svojej základne v Žiline a smeroval do oblasti Malej Rače. Pomoc zavolali svedkovia, ktorých známy počas bežkovania náhle na trati skolaboval a upadol do bezvedomia.

Čítať viac

Žilinský vrtuľník pomáhal turistke aj snowboardistovi

Žilinský záchranársky vrtuľník so svojou posádkou letel dnes popoludní na pomoc najskôr 57-ročnej turistke, ktorá pri schádzaní z vrchu Grúň spadla a zlomila si členok. Lekárka po vysadení z paluby pomocou navijaka zranenú ženu na mieste ošetrila.

Čítať viac

Pre muža zasypaného lavínou a zranenú skialpinistku letel záchranársky vrtuľník

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Popradu bola dnes popoludní požiadaná o súčinnosť pri záchrannej akcii spadnutej lavíny pod Kôprovským štítom. Po neodkladnom vzlete smeroval pilot do Starého Smokovca, kde sa na palubu pridali dvaja členovia HZS.

Čítať viac

Dvom lyžiarom pomáhali aj leteckí záchranári

Posádka záchranárskeho vrtuľníka zo Žiliny letela dnes popoludní na lyžiarsky svah do Martinských holí. Pomoc záchranárov potreboval iba 5-ročný chlapček, ktorý po páde na lyžiach utrpel zlomeninu predkolenia.

Čítať viac

Pád turistky z vrchu Osnica

Dnes popoludní dostala posádka leteckých záchranárov zo Žiliny požiadavku o urgentný let do Malej Fatry. Pri výstupe na vrch Osnica sa pošmykla 34-ročná turistka a padala dole strmým a zľadovateným terénom niekoľko metrov.

Čítať viac

Prevrátené vozidlo za obcou Stratená

Leteckí záchranári z Popradu boli dnes krátko popoludní privolaní k dopravnej nehode, ktorá sa stala za obcou Stratená (okres Rožňava). Osobné vozidlo, ktoré pravdepodobne dostalo šmyk, ostalo prevrátené na boku.

Čítať viac