Pri Važci zasahoval záchranársky vrtuľník

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Popradu letela dnes dopoludnia do Važca (okres Liptovský Mikuláš), odkiaľ prišlo hlásenie o úraze muža počas kiteboardingu.

Čítať viac

Pri stavebných prácach sa zranili dvaja robotníci

Do obce Hendrichovce (okres Prešov) letel dnes predpoludním záchranársky vrtuľník z Košíc. Pri stavebných prácach na rodinnom dome sa pod dvoma robotníkmi mala prepadnúť betónová platňa. Jeden sa zranil ľahšie, druhého, ťažšie zraneného muža si od posádky rýchlej lekárskej pomoci prevzali do svojej starostlivosti leteckí záchranári.

Čítať viac

Dvom lyžiarom a jednej turistke letel na pomoc záchranársky vrtuľník

Pod Veľkým Rozsutcom pomáhala dnes dopoludnia posádka leteckých záchranárov zo Žiliny a jeden člen HZS 22-ročnej turistke, ktorá sa pri výstupe pošmykla a padala strmým terénom približne 300 metrov.

Čítať viac

Záchranári previezli do nemocníc piatich lyžiarov s úrazmi dolných končatín a jednu vodičku z dopravnej nehody

Séria dnešných záchranných akcií leteckých záchranárov začala dopoludnia na lyžiarskom svahu v Liptovskej Tepličke. Najskôr pomáhala popradská posádka 26-ročnému lyžiarovi, ktorému pri páde nevypla lyža, čo mu spôsobilo vážny úraz dolnej končatiny.

Čítať viac

Z rebríka Dúhového vodopádu spadol turista

Leteckí záchranári z Popradu leteli dnes napoludnie do Slovenského raja, odkiaľ bol z Dúhového vodopádu hlásený pád turistu z rebríka. K posádke sa na palubu pridal aj horský záchranár. Po rekognoskácii terénu bol na miesto palubným navijakom vysadený najskôr horský záchranár, následne lekár leteckých záchranárov.

Čítať viac