Zrážka dvoch osobných áut pri obci Hubová

V dopoludňajších hodinách zasahovala posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE pri dopravnej nehode pri obci Hubová, kde došlo k zrážke dvoch osobných áut. Ošetrenie potrebovali vodiči oboch automobilov. Ťažšie ranenú vodičku prevzali po prílete k miestu nehody žilinskí leteckí záchranári. 53-ročná žena mala viacero zranení, bola pri vedomí. Po poskytnutí neodkladnej starostlivosti ju v stabilizovanom stave vrtuľníkom previezli do nemocnice v Martine. Druhého vodiča ošetrila a previezla posádka Rýchlej zdravotnej pomoci.

Dopravná nehoda pri obci Dolné Vestenice

K zrážke osobného auta a kamióna medzi obcami Dolné Vestenice a Nitrica bola dnes v poludňajších hodinách privolaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zo strediska v Trenčíne. Na mieste boli traja ranení, na pomoc im vyrazili aj ambulancie RLP a RZP. Dvoch ľahšie ranených pasažierov prevzali do starostlivosti pozemní záchranári. Posádka vrtuľníka po prílete k miestu nehody ošetrila najťažšie ranenú, 20-ročnú ženu s viacerými zraneniami, ktorú museli z auta najskôr vyslobodiť hasiči. Žena bola pri vedomí, po poskytnutí prednemocničnej zdravotnej starostlivosti ju vrtuľníkom previezli do nemocnice v Bojniciach.

Muža po páde z rebríka odviezol do nemocnice vrtuľník

Bratislavskí leteckí záchranári leteli dnes okolo poludnia na pomoc 59-ročnému mužovi do obce Sekule (okres Senica). Po páde z rebríka z výšky približne dvoch metrov ostal muž v bezvedomí, k nehode bola privolaná posádka Rýchlej zdravotnej pomoci aj Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE. Pilot vrtuľníka pristál na poli v blízkosti miesta udalosti, lekárka leteckých záchranárov poskytla zranenému prednemocničné lekárske ošetrenie. Muž utrpel poranenie hlavy, hornej aj dolnej končatiny. Po ošetrení bol vrtuľníkom prevezený do Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramáre.

Pád dvoch českých horolezcov pod Lomnickým štítom

Poľskí turisti dnes v ranných hodinách zalarmovali horských aj leteckých záchranárov po tom, ako našli v Skalnatej doline pod Lomnickým štítom dvoch českých horolezcov. Jeden z nich nejavil žiadne známky života, druhý mal viaceré vážne zranenia a bol dezorientovaný. Vďaka priaznivému počasiu mohol vrtuľník s lekárom okamžite vzlietnuť zo strediska v Poprade. Počas medzipristátia v Starom Smokovci sa na palubu pridali aj dvaja horskí záchranári. Pilot vrtuľníka vysadil záchranárov aj lekára v blízkosti miesta udalosti. Zranenému českému horolezcovi poskytli v teréne neodkladné ošetrenie. U druhého horolezca mohli žiaľ len skonštatovať smrť. Po ošetrení preložili zraneného na palubu vrtuľníka a previezli do popradskej nemocnice.