2009-09-28

V Šášovskom Podhradí dnes popoludní zasahovala banskobystrická posádka VZZS ATE. Z 15 metrovej výšky tam spadol do starej kamennej rotundy 22 ročný muž zo Žiaru nad Hronom. Pri páde si spôsobil viaceré poranenia; v oblasti driekovej chrbtice, dolná končatina a odreniny. Leteckí záchranári pacienta ošetrili a v stabilizovanom stave previezli na Oddelenie centrálneho príjmu FNsP F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici.

2009-09-28

K čelenej zrážke dvoch osobných áut letela posádka VZZS ATE z Nitry. V jednom z havarovaných vozidiel v obci Mužla pri Štúrove sedela rodina z Českej republiky. Leteckí záchranári ošetrovali a prevážali do FNsP v Nitre 38 ročného muža z Liberca s poraneniami hlavy a hrudníka. Pri zásahu leteckí záchranári spolupracovali s posádkami pozemnej záchrannej služby.

2009-09-27

Vo večerných hodinách letela posádka VZZS ATE z Banskej Bystrice k dopravne nehode, ktorá sa stala medzi Nitrou a Zlatými Moravcami. Motocyklista sa zrazil s osobným autom. Leteckí záchranári prevážali 40 ročného motocyklistu v kritickom stave na Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny do nemocnice v Nových Zámkoch.

2009-09-26

Zaujímavý nočný let absolvovala posádka VZZS ATE z Banskej Bystrice. 25 ročný muž z Revúcej si popáde cez sklenené dvere vážne poranil pažu, kde si prerezal hlavnú cievnu. Po vyše 2 hodinovom operačnom zákroku v revúckej nemocnici prevážali pacienta leteckí záchranári v celkovej anestéze priamo na operačný stôl na Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici do rúk cievnych chirurgov. Nevyhnutná bola plastika cievy.

2009-09-26

K dopravnej nehode za obcou Lovinobaňa v okolí obce Mýtna letela neskoro popoludní posádka VZZS ATE z Banskej Bystrice. Osobné auto tam vrazilo do stromu. Troch zranených mužov z vozidla vyprosťovali hasiči. Leteckí záchranári ošetrovali pacienta s devastačnými poraneniami tváre, pomliaždením hrudníka a otvorenými zlomeninami ruky a predkolenia. Zraneného transportovali na Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny FNsP F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici.

2009-09-26

Vzápätí letela popradská posádka VZZS ATE opäť do Vysokých Tatier. Nešťastne sa skončil podnikový zájazd pre 44 ročnú ženu z Dubnice nad Váhom. Tá si na Solisku poranila dolnú končatinu. Lekár ju ošetril, zafixoval končatinu a spolu s náhodnými svedkami zranenú naložili do vrtuľníka. Aj jej jesenná túra sa skončila v popradskej nemocnici.

2009-09-26

Vo Vysokých Tatrách dnes zasahovali leteckí záchranári VZZS ATE z Popradu hneď niekoľkokrát. Pri zostupe z Kriváňa spadol na chodníku a spôsobil si poranenia tvárovej časti 10 ročný chlapec z Prešova. Leteckí záchranári vysadili pomocou palubného navijaku k zranenému lekára, ktorý ho ošetril. Medzitým sa okolo štítu nakopila oblačnosť a evakuácia navijakom nebola možná. Nádejný futbalista preto zostúpil spolu s lekárom VZZS nižšie, kde potom za opretia naložili pacienta do vrtuľníka a transportovali do popradskej nemocnice.

2009-09-26

Banskobystrická posádka VZZS ATE zasahovala na Majstrovstvách Slovenska v MTB Maratóne. Na Skalke pri Kremnici sa pri páde zranil jeden z pretekárov. 29 ročnému Bratislavčanovi našťastie prilba ochránila hlavu, z krátkeho bezvedomia sa do príchodu záchranárov prebral. S poraneným ľavým ramenom a odreninami ho transportovali na Oddelenie centrálneho príjmu do FNsP F.D.Roosevelta v Banskej Bystrici. Pri zásahu leteckí záchranári spolupracovali s HZS.

2009-09-25

Do obce Tešedíkovo v okrese Šaľa letel podvečer vrtuľník VZZS ATE z Nitry. Z bicykla tam spadol miestny 8 ročný chlapec. Pri páde utrpel bolestivé poranenia. Leteckí záchranári ho po ošetrení a stabilizácii transportovali s podozrením na pomliaždenie hrudníka a vnútrobrušné poranenia na Traumatologickú ambulanciu do Fakultnej nemocnici v Nitre.

2009-09-24

Do Vysokých Tatier letel predpoludním vrtuľník VZZS ATE z Popradu. Pri včerajšej túre na Zbojnícku chatu sa pošmykol a zranil 22 ročný český turista z Prahy. Bolestivé zranenie pravej dolnej končatiny pacienta imobilizovalo. Leteckí záchranári ho za opretia naložili do vrtuľníka a transportovali na Oddelenie centrálneho príjmu do popradskej nemocnice.