2009-07-31

Po záchrannej akcii vo Vysokých Tatrách smeroval popradský vrtuľník VZZS ATE do lesov nad Vyšnou Bocou. S lesným traktorom sa nevrátil na dohovorené miesto 25 ročný muž zo Spišského Bystrého. Kamaráti ho našli vypadnutého z prevráteného traktora v lesnom úvoze. Lekára VZZS spustili na miesto zásahu palubným navijakom. Pacienta museli vyprostiť z úvozu a po ošetrení ho v kritickom stave previezli do popradskej nemocnice na Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny.

2009-07-31

Do Vysokých Tatier leteli popoludní leteckí záchranári z popradskej stanice VZZS ATE. Zažívacie ťažkosti bránili v zostupe z Rysov 16 ročnej turistke z Moravy, ktorá sa vybrala na túru napriek zdravotným problémom. Po podaní liečby smeroval vrtuľník s pacientkou na popradské letisko, kde ju prevzala posádka Pozemnej záchrannej služby a vrtuľník smeroval na ďalší zásah. Pri zásahu spolupracovali leteckí záchranári VZZS ATE s HZS.

2009-07-31

Do obce Farná letela podvečer posádka VZZS ATE z Nitry. 49 ročný muž z obce s infarktom myokardu potreboval lekárske ošetrenie a následný prevoz na odborné pracovisko. Leteckí záchranári ho previezli do nitrianskeho Kardiocentra. Pri zásahu spolupracovala posádka VZZS ATE s posádkou RLP zo Želiezoviec.

2009-07-30

Leteckí záchranári zo stanice VZZS ATE Košice leteli popoludní do obce Poráč. Na poli tam spadol z vlečky 60 ročný miestny muž. Pri páde si poranil chrbticu s ochrnutím dolných končatín. Pacienta po stabilizácii a liečbe previezli vrtuľníkom na Kliniku úrazovej chirurgie v Košiciach.

2009-07-29

Večer letel vrtuľník VZZS ATE z Popradu do lokality Fabova hoľa v Muránskej planine. Pod 47 ročnou ženou z Pohronskej Polhory sa údajne kvôli medveďovi splašil kôň. Žena si pri páde pravdepodobne poranila driekovú chrbticu. Po ošetrení ju posádka VZZS transportovala do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Pri zásahu spolupracovali leteckí záchranári s posádkou RLP Bystrá.

2009-07-29

Vrtuľník VZZS ATE z Bratislavy letel podvečer do obce Plavecký Mikuláš. Pre 58 ročného muža sa nešťastne skončila oprava jeho osobného auta. Keď ležal pod ním, drevené podstavce, na ktorých auto stálo, to nevydržali a vozidlo spadlo na muža. S podozrením na zlomeninu hrudnej chrbtice a pravej strany rebier ho po ošetrení previezli leteckí záchranári do nemocnice v Bratislave na Antolskej.

2009-07-28

Ďalší paraglajdista sa dnes zranil na Donovaloch. K pacientovi prišla okrem leteckej záchrany v podobe posádky VZZS ATE z Banskej Bystrice, aj posádka pozemnej záchrannej služby (Falck Donovaly) a HZS. 42 ročného paraglajdistu zo Zvolena na Novej Holi ešte pred pristátim podfuklo a následne spadol kolmo na zem zo 7 m výšky. S podozrením na poranenie driekovej chrbtice pacienta posádka vrtuľníka previezla na Oddelenie traumatológie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

2009-07-28

K dopravnej nehode v Kremnici - Lúčkach letel predpoludním vrtuľník VZZS ATE z Banskej Bystrice. Pri zrážke osobného auta s Aviou sa zranilo 9 ročné dievča z Púchova, ktoré sedelo na zadnom sedadle. Po zaistení a ošetrení bola pacientka s vážnym poranením hlavy transportovaná na Detské oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.

2009-07-27

Ešte večer letel vrtuľník VZZS ATE z Nitry k dopravnej nehode, ktorá sa stala na zlatomoraveckej ceste. Pri čelnej zrážke dvoch osobných áut sa zranilo 16 ročné dievča z obce Brehy pri Novej Bani. Pacientku po ošetrení previezli s vážnymi poraneniami hlavy a hrudníka a menšími zlomeninami na Detské oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.

2009-07-27

Bratislavská posádka VZZS ATE letela do obce Gajary. Doma v bezvedomí tam našli príbuzní 55 ročného muža. Primárne ho ošetrila posádka RLP z Malaciek. Posádka vrtuľníka pacienta s krvácaním do mozgu previezla na Oddelenie urgentného príjmu do nemocnice na bratislavských Kramároch.