2009-04-30

Vrtuľník LZZS ATE letel večer do Bankoviec. RLP zo Zlatých Moraviec žiadala vrtuľník na prevez pacienta po dopravnej nehode. Vrtuľník pristál na futbalovom ihrisku v Bankovciach, kde prevzal 46 ročného muža z Velčice a s podozrením na poranenia hlavy a chrbtice ho previezol na traumatológiu do nitrianskej nemocnice.

2009-04-29

Aj posádka LZZS ATE z Nitry letela k dopravnej nehode. Tá sa stala medzi Štúrovom a Kamenicou nad Hronom. 25 ročný vodič po náraze vozidla do stromu utrpel mnohopočetné ťažké zranenia. Leteckí záchranári ho po ošetrení transportovali na Oddelenie Anestéziológie a intenzívnej medicíny v Nových Zámkoch.

2009-04-29

Po dopravnej nehode v Novákoch letel banskobystrický vrtuľník LZZS ATE k obci Nemecká, kde sa čelne zrazili dve osobné autá. Jedného zraneného záchranári resuscitovali, avšak resuscitácia nebola úspešná. Ďalšiu pacientku s otvorenou zlomeninou pravého predkolenia, resp. kolena a poranenou cievou na krku (spôsobená bezpečnostným pásom) ošetrili a previezli leteckí záchranári na Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny v Banskej Bystrici.

2009-04-29

K dopravnej nehode pri Novákoch dnes letel vrtuľník LZZS ATE z Banskej Bystrice. Dve osobné autá sa tam čelne zrazili s kamiónom. Nehodu neprežila jedna osoba. Posádka LZZS ošetrovala 39 ročnú pacientku z Bánoviec nad Bebravou, ktorá utrpela zlomeninu oboch dolných končatín, pravej hornej končatiny a poranenie hlavy. Vrtuľník ju transportoval do traumacentra v Banskej Bystrici.

2009-04-28

Vtuľník LZZS ATE z Nitry letel do lesa pri obci Ostrý Grúň. Lesného robotníka tam pri pílení zasihol strom. 35 ročný pilčík z Kľaku utrpel otvorené poranenie hlavy. Posádka LZZS spolupracovala s posádkou RLP Nová Baňa, zraneného ošetrili, stabilizovali, uviedli do umelého spánku a transportovali vrtuľníkom na Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny v Banskej Bystrici.

2009-04-28

Popradský vrtuľník LZZS ATE letel do oblasti Vyšných Ružbách. V lese tam strom privalil pilčíka. 36 ročný muž z Nižných Ružbách utrpel poranenia hrudníka a drieku. Pri pacientovi primárne zasahovala RLP EMS Stará Ľubovňa. Pacienta prebrala posádka LZZS a transportovala ho do popradskej nemocnice.

2009-04-26

Košická posádka LZZS ATE letela podvečer do Košickej Belej. Pri futbale upadol do bezvedomia 44 ročný muž. Vrtuľník pristál priamo na ihrisku, kde ošetril a naložil pacienta na palubu vrtuľníka. Muž bol stabilizovaný a počas letu sa prebral. Posádka ho previezla na traumatológiu do Košíc.

2009-04-25

Košický vrtuľník LZZS ATE popoludní pátral po parašutistovi, ktorému sa po zoskoku z 1200 m výšky neotvoril padák. Posádka ho našla v poli repky olejnej za Košicami. 42 ročný muž zo Zlatých Moraviec utrpel po voľnom páde zranenia nezlúčiteľné so životom. Pri spiatočnom lete posádke dispečing nahlásil požiadavku na let do Budimíra. Na motokrosových pretekoch sa zranil 24 ročný pretekár z Lučatína. Pri havárii v lese si spôsobil zlomeninu pravej stehennej kosti. Vrtuľník ho previezol na traumatológiu do Košíc.

2009-04-25

Na hodoch vo Svätom Jure zasahovala dnes posádka LZZS ATE z Bratislavy. K zlyhaniu srdca došlo u 48 ročného muža v centre mesta. Vrtuľník pristál v poli vedľa hlavnej cesty. Pacienta už resuscitovala miestna RLP, posádka LZZS pokračovala v resuscitácii, ktorá bola úspešná. Muža napojeného na umelú ventiláciu transportovali do nemocnice v Bratislave na Kramároch.

2009-04-24

Bratislavskú posádku LZZS ATE dnes popoludní privolali do obce Boleráz. Pri hrádzi spadol pri vyhýbaní sa osobnému vozidlu motocyklista na skútri. 41 ročný muž z Trnavy si spôsobil traumatickú amputáciu ľavého predkolenia, zatvorenú zlomeninu ľavého stehna a ľavého predlaktia a otvorenú ranu na čele. Posádka ho po ošetrení transportovala vrtuľníkom do nemocnice na bratislavské Kramáre.