2009-03-31

Košický vrtuľník LZZS ATE zasahoval podvečer v Humennom. 49 ročný muž spadol z výšky. Pri pacientovi zasahovala primárne miestna RLP, od ktorej ho prebrala posádka vrtuľníka. S podozrením na poranenie miechy ho vrtuľník transportoval na Kliniku úrazovej chirurgie v Košiciach.

2009-03-31

Košickú posádku LZZS ATE privolali predpoludním k pracovnému úrazu v lese pri obciach Osadné a Papín. 38 ročnému mužovi zo Sniny pri práci zakliesnil strom nohu. Primárne pri pacientovi zasahovali RZP a RLP z blízkeho okolia. Pacient bol pri vedomí, so zlomeninou predkolenia a pravdepodobne utrpel aj cievne poškodenie. Vrtuľník ho transportoval na Kliniku úrazovej chirurgie do Košíc.

2009-03-30

Vrtuľník LZZS ATE z Nitry zasahoval podvečer medzi Levicami a Hronskými Kľačanmi. 48 ročný muž tam skočil pod vlak, ktorý ho zachytil prednou časťou podvozku a vliekol asi 40 metrov po trati. Muž utrpel mnohopočetné poranenia hlavy, hrudníka, brucha a panvy, viacnásobnú zlomeninu dolnej končatiny. Po stabilizovaní základných životných funkcií ho vrtuľník previezol na Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny Fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch.

2009-03-29

Vrtuľník LZZS ATE z Nitry letel predpoludním do lesa pri obci Bukovec. 46 ročný muž z Bukovca, ktorého privalil strom, utrpel pomliaždenie ľavej časti hrudníka a s podozrením na zlomeninu krížovej chrbtice ho vrtuľník transportoval na Traumatologickú kliniku do Trnavy.

2009-03-28

Vrtuľník LZZS ATE z Nitry privolala popoludní posádka RLP z Levíc do obce Devičany, k mladému chlapcovi, ktorý údajne spadol z koňa. Na mieste leteckí záchranári zistili, že 27 ročný mladík z obce spadol z bričky a udával bolesti krčnej a hrudnej chrbtice. Po ošetrení ho v stabilizovanom stave previezol vrtuľník na Oddelenie centrálneho príjmu v Nemocnici v Nových Zámkoch s podozrením na poranenie krčnej a hrudnej chrbtice.

2009-03-20

Košický vrtuľník LZZS ATE letel krátko pred poludním k pracovnému úrazu v lesoch Dargovského priesmyku. Na 31 ročného drevorubača z Davidova spadol pri práci konár stromu. Spôsobil mu krátke bezvedomie, krvácanie z hlavy a bolesti v driekovej oblasti. Pacienta po vyšetrení a ošetrení transportoval vrtuľník na Oddelenie traumatológie Kliniky úrazovej chirurgie v Košiciach.

2009-03-15

K dvom lyžiarskym úrazom na Donovaloch dnes predpoludním letel vrtuľník LZZS ATE z Banskej Bystrice. V prvom prípade išlo o zrážku dvoch lyžiarov, pričom 47 ročný pán z Malachova si pri zrážke spôsobil pohmoždenie pľúc, pneumotorax a prasknuté rebrá. So zhoršujúcim sa zdravotným stavom ho posádka vrtuľníka prebrala od RZP Falck Donovaly. V čase keď bol lekár pri prvom pacientovi sa stal ďalší úraz, opäť na lyžiarskom svahu. 10 ročný chlapec z Banskej Bystrice si pri páde zlomil stehennú kosť. Vrtuľník po vyložení prvého pacienta v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici, smeroval za chlapcom na zjazdovku. Lekára k pacientovi vysadili pomocou palubného navijaku a ten chlapca po ošetrení rovnakým spôsobom evakuoval. Nasledoval opäť transport do banskobystrickej nemocnice. Pri zásahu na svahu spolupracovala posádka LZZS s HZS Donovaly.

2009-03-13

Banskobystrickí leteckí záchranári LZZS ATE leteli popoludní na družstvo do Závadky nad Hronom. 46 ročný muž z Heľpy si vážne poranil chrbticu, keď ťahal kravu za reťaz, ktorá sa pretrhla a on spadol na ostrú hranu válova. S podozrením na zlomeninu chrbtice ho vrtuľník previezol do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

2009-03-12

Vrtuľník LZZS ATE z Popradu dnes popoludní zasahoval pri úraze lesného robotníka v poraste neďaleko Liptovskej Tepličky. Pri pretrhnutí lana lesnej lanovky tam utrpel úraz dolnej končatiny 30 ročný lesný robotník z Hriňovej. V nedostupnom teréne lekára spustili k zranenému pomocou palubného navijaku a po ošetrení pacienta rovnakým spôsobom evakuovali z miesta úrazu. Zraneného vrtuľník následne transportoval do popradskej nemocnice.

2009-03-06

Vrtuľník LZZS ATE z Bratislavy letel krátko predpoludním k dopravnej nehode. Pri obci Miloslavov zišlo osobné auto z cesty a prevrátilo sa na strechu. Pri nehode sa zranila 74 ročná vodička. Utrpela otras mozgu s krátkym bezvedomím a zatvorenú zlomeninu ľavého predlaktia. Pacientka bola po príchode zácharanárov dezorientované, ale pri vedomí. Vrtuľník ju transportoval do nemocnice na bratislavských Kramároch.